Print this page

To Χριστουγεννιάτικο ταξίδι SoWhat? μόλις ξεκινά αλλά λίγο πριν ... σταθείτε 2 λεπτά!

To Χριστουγεννιάτικο ταξίδι SoWhat? μόλις ξεκινά αλλά λίγο πριν ... σταθείτε 2 λεπτά!
   

Γράφει η Αναστασία Γαβριελάτου

Editorial Δεκεμβρίου 2020: «To Χριστουγεννιάτικο ταξίδι SoWhat? μόλις ξεκινά αλλά λίγο πριν ... σταθείτε 2 λεπτά!»

Το νέο τεύχος SoWhat? βρίσκεται στα χέρια σας και  αυτό μόνο αρκεί για παραρυρθείτε σε ένα μικρό εορταστικό ταξίδι! Πριν από αυτό όμως, θα μου επιτρέψετε να γίνω λίγο σκληρή και μερικούς να σας στενοχωρήσω. Μένουμε σπίτι και ανυπομονούμε να πάρουμε ξανά τη ζωή στα χέρια μας αλλά επειδή ως τότε η επικαιρότητα υπάρχει και τα θέματα τρέχουν...τοποθετούμαι σύντομα για βασικά σημεία του διαγωνίσματος στο μάθημα (ή πάθημα;) που εξεταζόμαστε παγκοσμίως και λέγεται «Καθημερινότητα στην εποχή του Covid»..

..Ποτέ μου δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την αδικία, την αλλαζονεία και κυρίως την βλακεία. Πολλοί είστε στην ευχάριστη θέση να έχετε υγεία και συγγενείς, κοντά σας! ... Χρήματα και μία στέγη που μπορείτε να νιώσετε ασφάλεια. Πολλοί όμως είστε και εκείνοι που η ψυχολογία σας έχει πιάσει πάτο, καθώς δεν έχετε συγγενείς αλλά ούτε χρήματα  ή ένα σπίτι. Στους πρώτους λοιπόν και φυσικά αναφέρομαι σε συγκεκριμένους και όχι στο σύνολο ... σε εσάς που τα έχετε σχεδόν όλα και ασχολείστε με πικρόσχολα σχόλια στα social media ξεφτιλίζοντας τα παλικάρια και τις κοπέλες που κάνουν παραδόσεις ή deliveri στην πόρτα σας, επειδή δεν σας εξυπηρετούν όπως θα επιθυμούσατε ή όπως θα έπρεπε (δεκτό): Ακόμη και αν έχετε δώσει τα χρήματά σας στις μεταφορικές, σκεφτείτε ότι δεν ευθύνονται εκείνοι για την ανικανότητα της εταιρείας που αντιπροσωπεύουν. \

Όταν τα αφεντικά τους  δίνουν εντολές από τις γραφειάρες τους κάνοντας τσιγαράκι... για εξωπραγματικό όγκο παραδόσεων και σε συγκεκριμένο χρόνο, εκείνοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με κίνδυνο τη ζωή τους! Οδηγούν σαν τρελοί στους δρόμους στην εποχή της καραντίνας και της εξαθλίωσης των ανθρώπινων σχέσεων, για να φέρουν εις πέρας ''παραδόσεις'' που αντοιστοιχούν σε πέντε υπαλλήλους και όχι σε έναν!

Για αυτό σεβασμό, ευγένεια και έστω μικρό μπουρπουάρ... και όλα αυτά με γρήγορες κινήσεις!

Με αφορμή αυτή την νέα μόδα κραξίματος λοιπόν και αφού δεν σας χτυπούν το κουδούνι και σας αφήνουν χαρτάκι, σας αφήνω και εγώ με τη σειρά μου το δικό μου χαρτάκι και ελπίζω να ανοίξετε την πόρτα της σκέψης σας... Αυτά δεν είναι προβλήματα.

Μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ όσους παλεύουν με την οικονομική καταστροφή και όχι μόνο, όσους βρίσκονται στα νοσοκομεία, όσους κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες και όσους η απόγνωση τους οδηγεί στις ταράτσες να φλερτάρουν με τον θάνατο. Οι περισσότεροι είμαστε καλά, μένουμε σπίτι, είμαστε υγιείς. Ας ανταλλάξουμε αληθινές ευχές και κυρίως  ας μη ξεχνάμε τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και τι θα πρέπει να μας μείνει από αυτό.. . Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας Υγεία & Ευημερία και ένα Νέο Ελπιδοφόρο Έτος!

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 08:03