«Pet Hug» & «Pet Point» Ραφήνας στην πρώτη γραμμή για τα πυρόπληκτα ζώα

«Pet Hug» & «Pet Point» Ραφήνας στην πρώτη γραμμή για τα πυρόπληκτα ζώα
   
«Pet Hug» & «Pet Point» Ραφήνας στην πρώτη γραμμή για τα πυρόπληκτα ζώα
   
«Pet Hug» & «Pet Point» Ραφήνας στην πρώτη γραμμή για τα πυρόπληκτα ζώα
   
|||||| |||||| ||||||

Τα καταστήματα Pet Hug & Pet Point για μία ακόμη φορά απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους προς τα ζώα, καθώς πριν από μερικές μέρες σε συνεργασία με τη φιλοζωική Ραφήνας - Πικερμίου «Πήγασος», παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης στα πυρόπληκτα ζώα της Αρκαδίας. Διαβάστε παρακάτω, όλα όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η φιλοζωική:


 Αποστολή για τα πυρόπληκτα ζώα της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας

Το μικρό μας οδοιπορικό 14 Αυγούστου 2021
Το πρωί 11.00 ξεκινήσαμε με δύο φορτηγάκια, φουλαρισμένα, κυριολεκτικά γονατισμένα από το βάρος των πραγμάτων και ένα επιβατηγό αυτοκίνητο, τρία μέλη του συλλόγου μας, να μεταφέρουμε τη φιλοζωική βοήθεια, για τα πυρόπληκτα ζώα της Αρκαδίας στον Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης / Tripoli's Animal Care, GR .
Πως μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος την επιτυχία της αποστολής αυτής, όταν υπήρξε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από όλους εσάς τους φίλους μας, τους πραγματικούς αλληλέγγυους φιλόζωους, που όλοι μαζί αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι η φιλοζωία δεν έχει σύνορα, δεν αγαπάμε μόνο τα δικά μας ζώα, μόνο τα ζώα συντροφιάς, αλλά όλα τα πλάσματα που αισθάνονται τον πόνο, τον τρόμο, την πείνα, την κακουχία που τους έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι.
Τα δικά μας αισθήματα σήμερα ανάμεικτα. Πως να το περιγράψουμε;
Μόνο μία λέξη ταιριάζει εδώ... χαρμολύπη.
Λύπη όταν μαθαίνεις ότι κάποια από τα αιγοπρόβατα που περιθάλπονταν από τα εγκαύματα τελικά υπέκυψαν και τα υπόλοιπα παλεύουν για τη ζωή τους.
Θλίψη όταν βλέπεις την εγκαυματία προβατίνα μάνα ξαπλωμένη, να μην ξέρεις αν θα ζήσει, αλλά το μωρό της με σκυμμένο συνέχεια το κεφαλάκι του να ξύνει τα πόδια της και να προσπαθεί να μπει στην αγκαλιά της.
Απογοήτευση όταν βλέπεις τον καμένο γαιδαράκο, αυτό το λατρεμένο πλάσμα, να υποφέρει υπομονετικά, χωρίς τη σιγουριά ότι θα ανακάμψει, αφού έχει εγκαύματα στο σώμα και σε όλη τη μουσούδα του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει.
Αγανάκτηση όταν κάποια από τα σκυλάκια που βρέθηκαν μετά τη φωτιά είχαν καψαλισμένα κεφάλια, μάτια και πόδια. Αγανάκτηση όταν βρέθηκαν κουτάβια που η μάνα αγνοείται, αδύνατα, με τις κοιλιές μέσα και τα πλευρά τους να διαγράφονται.
Νοιώσαμε όμως χαρά και ελπίδα, γιατί βρήκαμε μια ομάδα ανθρώπων όπως τον Γιώργο, την Αννα, την Ιωάννα την Τσες και άλλους εθελοντές, που δίνουν στην κυριολεξία τη ζωή τους για αυτά τα πυρόπληκτα ζώα και για άλλα πολλά που βρέθηκαν πριν την φωτιά και θα βρεθούν και μετά τη φωτιά. Για ζώα τραυματισμένα, κακοποιημένα, για ζώα που όλοι τα ξεγράφουν αλλά αυτοί τα ανασταίνουν.
Αυτή η ομάδα είναι ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης / Tripoli's Animal Care, GR. Είναι τα παιδιά που έχουν περιθάλψει τα περισσότερα από τα "λίγα" ζωντανά ζώα που βρέθηκαν από τη φωτιά της περιοχής. Και λέμε λίγα, γιατί ελάχιστα σώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Εκατοντάδες ζώα νεκρά, κυρίως παραγωγικά. Ολόκληρες στάνες καμένες. Οπως μας είπε ο Γιώργος που είναι και ο πρόεδρος της φιλοζωικής, γύρισε όλα τα χωριά της περιοχής για εντοπισμό τραυματισμένων ζώων και το μόνο που αντίκρυζε ήταν στάχτες. Ολόκληρα κοπάδια, καμένα μέσα στις στάνες με κλειστές πόρτες και χωρίς τρόπο διαφυγής, άλλα έξω από αυτές, διασκορπισμένα κουφάρια, είχαν γίνει σκόνη. Πόνος. Γκρίζος στάχτινος πόνος.
Λίγα τα ζώα που βρέθηκαν ζωντανά και αυτά παλεύουν να τα σώσουν μόνοι τους, παρακαλώντας να έρθει και κανένας γιατρός να τους βοηθήσει, αφού στην επαρχία είναι πιο εύκολο να ευαισθητοποιηθεί γιατρός από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, παρά ο τοπικός κτηνίατρος. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο εκεί, αλλά σε όλη την επαρχία δυστυχώς.
Η προσφορά μας μεγάλη για αυτούς, αφού μας ευχαρίστησαν χίλιες φορές, ελάχιστη όμως για μας, μπροστά στην ευγένεια και τη δύναμη της ψυχής τους. Εκτός από τα πράγματα που μεταφέραμε τους αφήσαμε τη δική μας και δική σας θετική ενέργεια, αλλά και μια υπόσχεση να μην κλείσουμε εδώ αυτό το κεφάλαιο. Στην πρώτη ευκαιρία και όταν μπορέσουμε, θα τους επισκεφθούμε ξανά.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, πραγματικά μέσα από την καρδιά μας ,πρώτα όλους εσάς που στηρίξατε αυτή την πρωτοβουλία μας, με το δικό σας υστέρημά και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.
Να ευχαριστήσουμε όμως και αυτούς που βοήθησαν να συγκεντρώσουμε και να μεταφέρουμε όλο αυτό το υλικό.
Ευχαριστούμε τον Μάνο και τα παιδιά του Pet Point που μας βοήθησαν να μαζέψουμε τροφές για σκύλους, γάτες, αιγοπρόβατα, αντιπαρασιτικά, κτηνιατρικά φάρμακα, αντιβιώσεις για τα παραγωγικά ζώα που ήταν απαραίτητες. Μας συγκίνησε που πρόσφερε μεγάλη ποσότητα τροφής και η διεύθυνση του καταστήματος, αλλά και τα παιδιά που δουλεύουν εκεί, συνέβαλαν από το μισθό τους. Σημαντική βοήθεια η μεταφορά των πραγμάτων με το φορτηγάκι του pet shop. Χωρίς αυτούς δεν θα τα καταφέρναμε.
Να ευχαριστήσουμε τον Λάμπρο από το PET HUG που βοήθησε και εκείνος με τον δικό του ξεχωριστό και ευγενικό τρόπο να μαζέψει αθόρυβα, μεγάλο μέρος τροφών και αντιπαρασιτικών, όπως και για την προσωπική του προσφορά προς τα πυρόπληκτα ζώα.
Να ευχαριστήσουμε τον Θοδωρή Γαβαλά που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας για δεύτερο φορτηγάκι, που χρειαζόμασταν. Ηρθε με το δικό του βανάκι και όλη την οικογένεια να βοηθήσει στη μεταφορά και ας έφευγε την επόμενη μέρα για διακοπές. Ειλικρινά το εκτιμήσαμε πολύ.
Να ευχαριστήσουμε και την κτηνίατρο Λουίζα Μήτσα από το Rafina Vets που μας έγραψε τις κτηνιατρικές συνταγές για τις αντιβιώσεις των παραγωγικών ζώων, ώστε να μπορέσουμε να τις παραγγείλουμε από τη φαρμακευτική εταιρεία.
Να ευχαριστήσουμε τον φαρμακοποιό Χρήστο Λουκέρη για την άψογη συνεργασία του, μαζί μας για την αγορά νοσηλευτικού υλικού και φαρμάκων.
Αύριο θα δημοσιεύσουμε και τον απολογισμό των χρημάτων που κατατέθηκαν στα pet shops και στον Πήγασο, για την αγορά όλων αυτών των ειδών.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά
Το ΔΣ του Συλλόγου
Πήγασος
 
Συγχαρητήρια σε όλους!
Rate this item
(0 votes)
Last modified on Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 07:39
© 2018 SoWhat? All Rights Reserved