Θύμα απάτης η Σκάρλετ Γιόχανσον: Την έβαλαν να «παίξει» σε πορνό

thyma-apatis-i-skarlet-gioxanson-tin-evalan-na-paiksei-se-porno

H Σκάρλετ Γιόχανσον μίλησε πρόσφατα για την τεχνολογία βίντεο που επιτρέπει σε επιτήδειους να τοποθετούν γυναικεία πρόσωπα σε πορνογραφικά video, θύμα της οποίας έχει πέσει και η ίδια. 

Η Σκάρλετ Γιόχανσον, μίλησε στην εφημερίδα The Washington Post και υποστήριξε ότι το κυνήγι των δημιουργών τέτοιων βίντεο είναι «χαμένη υπόθεση». Η συγκεκριμένη τεχνολογία (deepfake technology)χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνοντας φωτογραφίες ανθρώπων σε υλικό βίντεο, κάνοντάς το μάλιστα να έχει ρεαλιστική ομιλία ή έκφραση. 

Το άρθρο της εφημερίδας εξηγεί ότι οι γυναίκες βάλλονται κατά πλειοψηφία καθώς τα πρόσωπά τους χρησιμοποιούνται σε πορνογραφικά βίντεο. Η Γιόχανσον υπήρξε θύμα μιας τέτοιας περίπτωσης ψεύτικης πορνογραφίας η οποία διέρρευσε ως γνήσια μαζεύοντας 1,5 εκατομμύριο προβολές σε γνωστό πορνογραφικό σάιτ. «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει κάποιον από το να κόψει και να κολλήσει την εικόνα μου πάνω σε διαφορετικό σώμα κάνοντάς το να μοιάζει ρεαλιστικό» σχολίασε η ηθοποιός. «Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια να προστατέψεις τον εαυτό σου από την διαφθορά του ίντερνετ είναι πραγματικά χαμένη υπόθεση», συμπλήρωσε η ηθοποιός και πρόσθεσε ότι «το ίντερνετ είναι μία χαοτική ‘σκουλικότρυπα’ που τρώει τον εαυτό της». Δημόσια πρόσωπα όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι τα μοναδικά που γίνονται στόχος της ψεύτικης πορνογραφίας. Μια γυναίκα θύμα παρόμοιας περίπτωσης μιλώντας στην εφημερίδα είπε ότι ένιωσε «παραβιασμένη».  

«Είναι ένα παράξενο συναίσθημα, σα να θέλεις να καταστρέψεις τα πάντα από το ίντερνετ αλλά γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν μπορείς», είπε. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είδος τεχνολογίας δεν είναι 100% «πειστικό», εξαπλώνεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς.

πηγή:cnn.gr