Επίθεση χάκερ σε Γερμανούς πολιτικούς: Το Βερολίνο δηλώνει αδυναμία και ζητά τη βοήθεια των ΗΠΑ

epithesi-xaker-se-germanoys-politikoys-to-verolino-dilonei-adynamia-kai-zita-ti-voitheia-ton-ipa

Βοήθεια από την αμερικανική υπηρεσία αντικατασκοπείας NSA, προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες της κυβερνοεπίθεσηςκατά των δεδομένων Γερμανών πολιτικών, ζήτησαν οι γερμανικές Αρχές.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας BSI, στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξαν δεκάδες επιθέσεις ‘χάκερ’, οι οποίες υπήρξαν εν μέρει επιτυχείς.

Όπως πρόσθεσε η BSI, μία από τις κοινοβουλευτικές ομάδες στη Μπούντεσταγκ (το ακροδεξιό AfD) ήταν η μόνη που δεν επλήγη από τις κυβερνοεπιθέσεις.

Σημειώνεται ότι θύμα μαζικής επίθεσης χάκερ έπεσε και η καγκελάριος της Γερμανίας,Άγκελα Μέρκελ. Οι άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε μαζική δημοσίευση προσωπικών δεδομένων των θυμάτων τους στο Διαδίκτυο.

Όπως μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, η επίθεση των χάκερ εκδηλώθηκε εναντίον πολυάριθμων πολιτικών και δημοσίων προσώπων από όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ακροδεξιό AfD και δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων. Από την επίθεση επηρεάστηκαν όχι μόνο πολιτικοί, αλλά και άλλες προσωπικότητες και δημοσιογράφοι. Το ποιος είναι πίσω από την επίθεση παραμένει, επίσης, ασαφές.

πηγή:cnn.gr