Μοναχική μαθήτρια στη βροχή της κοινωνίας

monaxiki-mathitria-sti-vroxi-tis-koinonias

Η παραλία της Νέας Μάκρης σχεδόν καθημερινά αποτελεί συχνό προορισμό για πολλά σχολεία που την επιλέγουν ώστε να πραγματοποιήσουν τη μηνιαία τους εκδρομή. Αρκετά πρωινά, τα γύρω cafe φιλοξενούν παρέες παιδιών, συνήθως εφήβων που συνοδεύονται από δυναμικά γέλια και μια αξιοζήλευτη ανεμελιά. Ακριβώς δηλαδή όπως πρέπει να ζει ένα παιδί. Ανέμελο και χαρούμενο. 

Σήμερα, σε αυτή βροχερή εκδρομή όμως, υπάρχει μια μαθήτρια η οποία δεν είναι ούτε χαρούμενη ούτε ανέμελη. Εδώ και ώρα περιπλανιέται με μία ομπρέλα στην άμμο, ολομόναχη και με μοναδική της συντροφιά, τις σκέψεις της και τη βροχή.

Ένα παιδί με μερικά παραπάνω κιλά, δεν συμμετέχει σε αυτή τη σχολική απόδραση! Σε αυτή τη κοινωνία, ένα ακόμη παιδί για άγνωστο λόγο, βρίσκεται στην απομόνωση. Ακόμη και αν υπάρχει σοβαρός λόγος, καθηγητές & συμμαθητές οφείλουν να προσεγγίσουν με κάθε τρόπο αυτό το κορίτσι και τόσα άλλα παιδιά που έχουν μπλεχτεί στο κουβάρι τους…

Δυστυχώς παρέες παιδιών πηγαινοέρχονται και κανείς δεν δίνει σημασία. 

Η παιδεία ξεκινάει από το σπίτι. Η ευφυΐα επίσης συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες αρετές όταν μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε κατάσταση  και σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Όταν η δήθεν κανονικότητά κλείνει τα μάτια στη μονάδα που ενδεχομένως αντιμετωπίζει πρόβλημα, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα και φυσικά ίχνος ευφυΐας.

Μιλήστε στα παιδιά σας και στους φίλους σας για τον εκφοβισμό, για την απομάκρυνση, για τις τραγικές παγίδες της κοινωνίας  έτσι ώστε να μάθουν ότι το μόνο όπλο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων είναι η Αθρωπιά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.