Ο γονέας 1 μου, η ενημέρωσή μου και η δικαιοσύνη μου..

Είμαι σε πλήρη σύγχυση! Κοιτάζω γύρω μου τους ανθρώπους σε διαφορετικές φάσεις και παράλληλα ακούω τις ειδήσεις, τα κουτσομπολιά και τα διάφορα προσπαθώντας να καταλάβω τελικά ποια είναι η επικαιρότητα! Μου μοιάζει σαν να ήταν πάντα η Ίδια, με άλλες λέξεις  και άλλους τίτλους! Ψυχολογικά όμως τα ίδια. Φτιαγμένα με τρόπο να εισβάλουν στην αντίληψη και την νοημοσύνη μας. Τα νέα γύρω μας είναι τις περισσότερες φορές τρομοκρατικά, έχουν ένα ύφος εκφοβισμού και σε κάνουν να πιστεύεις ότι ο κόσμος μας είναι σε κατάσταση μεγάλης κρίσης…. εδώ και εκατοντάδες χρόνια!

  Η ανθρωπότητα πάντα ήταν και θα είναι πάντα σε μεγάλη κρίση. Κρίση αποφάσεων, εξελικτικής πορείας, σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας. Αυτά είναι όλα κρίσιμα θέματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητα της ανθρωπότητας…. με λίγα λόγια και αυτό που μας θέλουν να πιστεύουμε ότι θα γίνει, να γίνει. Να ζούμε σε καθεστώς πλήρους ελέγχου και στο όνομα της ασφάλειας μας, μόνοι μας να δεσμεύουμε όλο τον χρόνο μας, δηλαδή όλη την ζωή μας.

Αυτό για την μεγάλη εικόνα…στη μικρή εικόνα από τότε που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε την τηλεόραση στα τέλη του αιώνα άλλαξε και ο τρόπος που μαθαίνουμε και βλέπουμε τον κόσμο, ακόμα πιο έντονα. Η πραγματικότητα πήρε άλλες διαστάσεις για την γενιά αυτή και ως εκ τούτου, όλα γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς άλλαξαν τεχνολογικά, νομικά, θεσμικά, παραδοσιακά, ακόμα και μουσικά ανά το πλανήτη. Ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά στις περισσότερες χώρες του κόσμου, συμβαίνει στην ανθρωπότητα ως σύνολο. Ένα τεράστιο μπέρδεμα προτεραιοτήτων και ουσιαστικών πράξεων.

Ο εγωισμός μας και η πλαστική εφημερότητα της ζωής μας, έγινε πάρτι χωρίς γιορτή. Τα όνειρα μας μίκρυναν και ίσα που φτάνουν μέχρι το παραδίπλα στενό.  Συνειδητά, ξέχασαν να μας θυμίσουν την δύναμη που έχουμε ξεχωριστά ως άτομα, (τα έχουμε πει αυτά, στο 1ο κύκλο truthsintime) αλλά τώρα μιλάμε και σχολιάζουμε για  την μεγαλύτερη δυναμική που έχουμε όταν αντιλαμβανόμαστε όλοι την ίδια εικόνα, δηλαδή συλλογικά.   Τώρα 2019 πια… η εικόνα ή αλλιώς το Image έχει γίνει το κέντρο της προσοχής. 

 Multimedia Παντού.  Οθόνες στα σπίτια, στα λεωφορεία, στις στάσεις, στην δουλειά, στο δρόμο, ακόμα και μερικά δευτερόλεπτα πριν τον ύπνο. Εικόνες μέσα από Οθόνες παντού. Αυτός είναι ο νέος κόσμος μας, αυτός που έρχεται για να μας δέσει σα κρατούμενους σε μια πραγματικότητα 80 % ψεύτικη. Μας λένε αυτά που θέλουν να μάθουμε, και μας σπρώχνουν εκεί που θέλουν να πάμε, και εμείς πάμε! Βόδια να μας πεις; Χαζούς; Μάλλον αδιάφορους…. Δε ξέρω. Έχω χάσει κυρίες και κύριοι την φαντασία μου στις λέξεις.

Οκ! Φτάνει με το Intro,πάμε να δούμε τι μας απασχόλησε το τελευταίο μήνα με βάση τα λεγόμενά σας και ποιες είναι οι αλήθειες που ίσως κρύβονται από αυτές.  Γονέα1 ;;; Ναι! Επιτέλους φτάσαμε στο σημείο να το παίζουμε μοντέρνοι και δίκαιοι! Μα τι τραγικότητα βρίσκετε πίσω από αυτές τις λέξεις! Αντιλαμβάνομαι την σημαντικότητα να νιώθουν τα ομόφυλα ζευγάρια ότι είναι το ίδιο με τα ετερόφυλα, αλλά νιώθω ότι όλο αυτό έχει απλά σκοπό να ισορροπήσει την παραδοσιακή έννοια της οικογένειας με την νέα τάξη πραγμάτων. Ποιο θα ήταν το πρόβλημα να κρατήσουμε το μαμά και μπαμπά, και ας ήταν δύο μαμάδες η δύο μπαμπάδες; Στο όνομα της Ισότητας έχουμε λίγο χάσει τη μπάλα και το θέμα δεν είναι η λέξη αλλά ο τρόπος που συμβαίνει και  η συγχρονικότητα με τις υπόλοιπες εξελίξεις.

Προγράμματα, προγράμματα!: Σα να λέμε business plan σε μια νύχτα! Και εδώ αναρωτιόμαστε πότε και πως προλαβαίνουν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι να ανακοινώνουν προγράμματα τα οποία φτιάχνουν μέσα σε μια νύχτα, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς βήματα υλοποίησης και επί της ουσίας χωρίς να γνωρίζουν διαδικασίες του δημόσιου και αυτό συγκεκριμένα και για αυτούς που κατεβαίνουν για πρώτη φορά; Άμοιρε άνθρωπε, και εσύ πιστεύεις ακόμα σε λαγούς και πετραχήλια…. μήπως θέλουμε απλά να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας; Προσδοκούμε σε σωτήρες ενώ ψηφίζουμε προδότες… τραγική ειρωνεία. 
Κρίνουμε το πελατειακό σύστημα αλλά όλοι θα δώσουν το σταυρό τους εκεί που ίσως εξυπηρετηθούν λες και είναι η εξαίρεση.  Μόλις κλείσει η κάλπη και κάτσει ο καθένας στη καρέκλα του ξαφνικά πάνε οι επισκέψεις, πάνε τα όνειρα πάνε τα προγράμματα ! Όλα κλεισμένα σε ένα συρτάρι και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε χρόνια… να διυλίζουμε το κώνωπα, με ένα γραφειοκρατικό σύστημα που δεν επιτρέπει τις γρήγορες αλλαγές και την σύγχρονη ανάπτυξη. Χαχαχχα! Καλά έλεγε ο Καζαντζάκης ο αγαπημένος που συνεχώς αναφέρω,”δεν ελπίζω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα είμαι ελεύθερος”.

 Ελευθερωθείτε λοιπόν από τις προσδοκίες του σωτήρα και ψηφίστε ανθρώπους που οι πράξεις τους έχουν αποδείξει την αξία τους και όχι αυτούς που επειδή έχουν οικονομική επιφάνεια κάνουν καλύτερο Marketing της παράταξης τους. Τοπικές εφημερίδες: Με τα πρωτοσέλιδα και τα σαλόνια τα πληρωμένα να στηρίζουν όποιον τους έχει κάνει κάλο deal! Ποια αντικειμενική ενημέρωση; Που; Η αλήθεια φυσικά κάποια στιγμή σαν το φίδι ξεγλιστράει και κάπου εκεί σωζόμαστε, επειδή σα λαός μιλάμε και ενδέχεται κάπως κάπου να μάθουμε και τι πραγματικά συμβαίνει. Μεγάλα έργα που έχουν υπογραφεί και ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, τα εκατομμύρια που μαζευτήκαν για το Μάτι, τα δισ. για τους λιμένες και τα νοσοκομεία…. που είναι άραγε; Λίγη δημοσιογραφία παρακαλώ;

Φτάνει παιδιά. Φτάνει πια. Καλιά όπως λένε και στην Κρήτη να κτίζουμε πέτρα πέτρα τον τόπο μας και με ιδρώτα, παρά με μεγαλεπήβολα σχέδια που δεν υλοποιούνται ποτέ!Ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Θα κλάψουν μανούλες! Λες η Ελλάδα κάποια στιγμή να τιμωρήσει κάποιον που πρέπει; Ή θα βρεθούν πάλι τα θύματα να φάνε την λάσπη για λογαριασμό άλλων Ναι φτάνει, αλλά φταίμε και εμείς για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερα, γιατί μόνο κατόπιν καταστροφής ξυπνάμε από το λήθαργο μας.

 Οι 100 ψυχές δεν γυρνάνε πίσω, ούτε τα δέντρα, ούτε τα πράγματα. Σημασία ίσως τώρα, εκτός από την τιμωρία που μόνο ηθικά θα δικαιώσει, να έχει και η ολοκλήρωση ενός συνολικού σχεδίου ανάπλασης. Εκεί μάλιστα! θα ήθελα πολύ να ξέρω ποιοι άνθρωποι έχουν αναλάβει. 

Ή μήπως νομίζουμε ότι θα αναλάβει και εκεί κανένας την ευθύνη; Εκεί πρέπει να παρέμβουμε. Ποιος θα αναλάβει ΟΕΟ; Που θα ανατεθεί; Και τελικά το σχέδιο είναι να μετατρέψουμε το Μάτι σε θέρετρο; Ή να αποκαταστήσουμε τις οικογένειες, τις περιουσίες και την φύση; Όλα ένα παιχνίδι ρουλέτας μοιάζουν στην Ελλαδίτσα μας…παίζουμε λοιπόν τα ζάρια μας και περιμένουμε να πέσουν εξάρες! Εγώ λέω τις απόκριες να ντυθούμε όλοι πρόεδροι, & υποψήφιοι και να κάνουμε πορεία στην Ακρόπολη να μας καμαρώσουν οι προγονοί μας! Καλή αποκριά!