Ομοιοπαθητική από τον Κωνσταντίνο Ηγουμενίδη

omoiopathitiki-apo-ton-konstantino-igoumenidi

Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Στηρίζεται στην αρχή “όμοια ομοίοις εισίν ιάματα” δηλαδή το όμοιο θεραπεύει το όμοιο, το οποίο  είχε διατυπωθεί και στην ελληνική αρχαιότητα από τον Ιπποκράτη’
Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ασθένεια το σωστό θεραπευτικό μέσο είναι μόνον εκείνο που, σε έναν κατά συνθήκη υγιή άνθρωπο, προκαλεί μια παρόμοια κατάσταση με την κατάσταση της ασθένειας.
 
Στην ομοιοπαθητική ισχύει ο νόμος του Ηerring για την πορεία της θεραπείας. Ο νόμος αυτός λέει ότι σε μία θεραπεία ο ασθενής καλυτερεύει αν τα συμπτώματά του, μετά την θεραπεία, έχουν πορεία κίνησης από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή από το κεφάλι προς τα πόδια, και από μέσα προς τα έξω, δηλαδή από το εσωτερικό του σώματος προς τα έξω, δηλαδή προς το δέρμα.
Αν συμβεί το αντίθετο τότε έχουμε επιδείνωση του ασθενούς.
Επίσης τα συμπτώματα πρέπει να εξαφανιστούν με την αντίθετη σειρά από αυτή που εμφανίστηκαν.
 
Η θεραπεία προχωράει από τα πιο σημαντικά όργανα στα λιγότερα σημαντικά.
 
Ο οργανισμός προσπαθεί να εξωτερικεύσει την αρρώστια κρατώντας την στα πιο εξωτερικά μέρη.
 
Σημασία έχει η επιμονή στην μέθοδο της ομοιοπαθητικής. Αναλογιστείτε ότι η ασθένεια χρειάστηκε χρόνια για να εδραιωθεί στον οργανισμό σας. Ανάλογα με την ένταση και την χρονιότητα της ασθένειας χρειάζονται από δύο έως έξι ραντεβού για την εξισορρόπηση του οργανισμού και την εκρίζωση της αιτίας που προκαλεί την ασθένεια. 
 
 
Από τον Κωνσταντίνο Ηγουμεμενίδη
Ομοιοπαθητικό Θεραπευτή
 
Τριγλίας 43, Ραφήνα
2294154566