Σχεδόν το ένα τρίτο των Βρετανών δεν πιστεύουν τη θεωρία της εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου

sxedon-to-ena-trito-ton-vretanon-den-pisteyoun-ti-theoria-tis-ekseliksis-tou-karolou-darvinou

Το 2019 υπάρχουν πολύ περισσότεροι αρνητές του Δαρβίνου από ό, τι θα περίμενε κανείς – και πολλοί Βρετανοί δεν γνωρίζουν καν ποιος ήταν ο επιστήμονας

Σχεδόν 160 χρόνια αφού δημοσιεύσε τη θεωρία της εξέλιξης, εξηγώντας από πού προέρχεται η ανθρωπότητα, περίπου το 31% των Βρετανών δεν τον πιστεύουνε.

Μια δημοσκόπηση για την ημέρα του Δαρβίνου έδειξε ότι μόνο το 50% είναι “βέβαιοι” ότι η θεωρία της φυσικής επιλογής, που εκτίθεται στο 1859 για την προέλευση των ειδών, είναι σωστή.

Τέσσερις στους 10 δεν συνειδητοποίησαν ότι ο Δαρβίνος είπε ότι μοιραζόμαστε τους προγόνους με τους πιθήκους και μόλις το 66% των 16-29 ετών είπαν ότι γνώριζαν το έργο του, σε σύγκριση με το 84% των άνω των 60 ετών.

Περίπου το 29% δεν είχε ιδέα ότι ο φυσιοδίφης και βιολόγος ήταν διάσημος για τη θεωρία της εξέλιξης και το 9% θεωρούσε ότι ήταν πίσω από τη θεωρία της σχετικότητας – που δημοσιεύθηκε από τον φυσικό Albert Einstein δεκαετίες μετά το θάνατο του Δαρβίνου το 1882.

Ένα εκπληκτικό 7% σκέφτηκε ότι ο Δαρβίνος έγραψε το φανταστικό μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν Ο Κώδικας Ντα Βίντσι ενώ το 13% μπερδεύτηκε με τον συγγραφέα Oliver Twist Charles Dickens.

Το 9% παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν τον είχαν ακούσει ποτέ.

Η μελέτη, που ανατέθηκε από τα βιβλία Puffin για την έναρξη της προσαρμογής των παιδιών για την προέλευση των ειδών, διαπίστωσε επίσης ότι 12%  πιστεύει στον θεϊκό δημιουργισμό, ανεβαίνοντας στο 17% για τα άτομα κάτω των 29 ετών.

Η Sabina Radeva, συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου εικόνων του Ντάργουιν, δήλωσε: “Οι ριζοσπαστικές θεωρίες του Δαρβίνου προκάλεσαν αναταραχή από τη στιγμή που το βιβλίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά.

 

 

«Ήθελα να δημιουργήσω μια επανάληψη αυτού του εξαιρετικά σημαντικού βιβλίου που θα ήθελα να διαβάσω ως παιδί, αλλά θα εκτιμούσα ακόμα σήμερα ως ενήλικα».

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δήλωσε: “Η θεωρία της εξέλιξης είναι αποδεκτή ως γεγονός από την επιστημονική κοινότητα, σε ένα επίπεδο με τη θεωρία της βαρύτητας ή τη θεωρία γύρω από τη Γη”.

πηγή: www.mirror.co.uk