«Εφτά καραντινάτες ιστορίες» θα παιχτούν στη Βίλα Ζωγράφου

efta-karantinates-istories-tha-paixtoyn-sti-vila-zografou

Από τη δεκαετία του ’50, η δραματική λογοτεχνία πραγματεύεται θέματα κοινωνικά και πολιτικά που απασχολούν το μέσο Έλληνα. Οι συγγραφείς μας γράφουν για την ανεργία, τον ρατσισμό, τον αγώνα του απλού ανθρώπου να επιβιώσει σ’ έναν πολλαπλά ρημαγμένο τόπο.

Ρεαλιστικά ή με απλούς συμβολικούς μύθους το θέατρο δείχνει έναν κόσμο που δυσκολεύεται να αναρρώσει από τα εσωτερικά και εξωτερικά τραύματα. Αν είστε θεατρόφιλοι θα το έχετε προσέξει, μπορεί οι κωμωδίες να μη χάνουν την πρωτοκαθεδρία αλλά τα πολιτικοκοινωνικά έργα ελκύουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού. Με την τροπή που έχει πάρει η κοινωνική κατάσταση λόγω της πανδημίας οι καλλιτέχνες του θεάτρου έχουν τη διάθεση να ταρακουνήσουν, να σχολιάσουν, να εκφράσουν και το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου τους δίνει την ευκαιρία.

Σε συνέχεια των πολιτιστικών πρωτοβουλιών του και με στόχο να μη χαθεί η επαφή με την τέχνη, δίνει φωνή σε ιστορίες που γράφτηκαν μέσα στην καραντίνα, με την διαδικτυακή παράσταση «Εφτά καραντινάτες ιστορίες» – Ζωντανά από τη Βίλα Ζωγράφου, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2020 και 16 και 17 Ιανουαρίου 2021, ώρα 8.30 μ.μ., με δωρεάν είσοδο στο κανάλι

(Συνδεθείτε εδώ)

athinorama.gr