«Το SoWhat? είναι 1!» της Αναστασίας Γαβριελάτου

to-sowhat-einai-1-tis-anastasias-gavrielatou

Γράφει η Εκδότρια Διευθύντρια του περιοδικού SoWhat?

Αναστασία Γαβριελάτου

Αυτό το editorial είναι λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα και με την ευκαιρία και τέτοιο καιρό όλοι μας  ”βάζουμε σε τάξη” κάποια πράγματα, ήρθε η σειρά μου έτσι μόνο και μόνο για ”να μην ξεχνιόμαστε” και θα καταλάβετε στη συνέχεια αυτό που εννοώ. Πρόσφατα έκανα μία ανάρτηση στο FB και δεσμεύτηκα ότι θα συμπληρώσω εδώ. Η ανάρτηση ήταν η παρακάτω: «Τι σκέφτομαι; Ας γράψω λοιπόν αυτό που σκέφτομαι. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να εμπνέεις άλλους ανθρώπους, να τους χαρίζεις ερεθίσματα που θα τους κάνουν καλύτερους και θα τους φέρουν ονειρεμένα αποτελέσματα! Όμως αυτό εάν δε δουλευτεί όπως πρέπει … μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα και αυτό που εννοώ είναι ότι η πιστή αντιγραφή δεν οδηγεί στα παραπάνω αλλά αντίθετα καταρρίπτει ακόμη περισσότερο τον μέχρι τώρα “γνωστό σας μύθο“.

Για το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SoWhat? – Free Press Magazine Ανατολικής Αττικής … όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αυτό φυσικά και είναι μια παραπάνω διαφήμιση! Για εσάς όμως;»

Πολλές φορές, απαιτείται στην ζωή, να βάζουμε λίγο νερό στο κρασί μας, να δίνουμε λίγο παραπάνω χώρο από όσο πρέπει σε ανθρώπους και καταστάσεις. Όταν όμως υπερβαίνονται τα όρια, έρχεται η αγανάκτιση.

Το περιοδικό SoWhat? στα πέντε χρόνια κυκλοφορίας του, έχει καταφέρει να κατακτήσει το σημαντικότερο. Την αγάπη σας! Από τα πρώτα κιόλας τεύχη, φέραμε για πρώτη φορά στον τοπικό Τύπο συνεντεύξεις καλλιτεχνών, πρωτότυπα θέματα και τολμήσαμε να ξεφύγουμε αισθητά και πάντοτε συνειδητά από τις πολιτικές λαμογιές καθώς δεν αναλωθήκαμε σε τοπικά χρόνια ζητήματα που συννεφιάζουν τη καθημερινότητά μας, γιατί μία τέτοια επιλογή δεν θα εξυπηρετούσε το ύφος του περιοδικού. Αντίθετα επεκταθήκαμε –  ξανά συνειδητά – σε θέματα που απασχολούν ευρέως την κοινωνία μας.

Πέρασαν από τις σελίδες μας, σημαντικά ονόματα, συνεντευξιαζόμενοι & αρθρογράφοι, καταξιωμένα πρόσωπα που είναι πανελλαδικώς γνωστά για το έργο τους. Είχαμε πρώτοι την ιδέα, να δημιουργούμε αφιερώματα στις τοπικές επιχειρήσεις που μας στηρίζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να δημοσιεύουμε αληθινά φωτορεπορτάζ τους χωρίς ίχνος υπερβολής και «πληρωμένο μακιγιάζ», γιατί απλά ό,τι γράφαμε ήταν αληθινό και ήταν δώρο!

Το SoWhat? είναι το πρώτο νεανικό περιοδικό της Ανατολικής Αττικής. Έχει ταυτότητα! Ταυτότητα στην απρόβλεπτη θεματολογία του, στο χαρτί του, στο μέγεθός του, στην αγάπη όλων όσων δουλεύουμε σκληρά για να εκδίδεται κάθε μήνα, δίχως κανένα πολιτικό συμφέρον ή στήριξη.

Για τους άμεσα εμπλεκόμενους λοιπόν αλλά και γενικότερα:

Η αντιγραφή της Ιδέας, χωρίς να ανοίγει νέους ορίζοντες είναι δώρον άδωρον. Το SoWhat? είναι ένα. Ένα έντυπο πλασμένο με αγάπη, μεράκι, ειλικρίνεια και κυρίως ανεξάρτητο από κάθε είδους δεσμεύσεις.

Στο τέλος θα αντιγράψετε και το λογότυπο! Προτιμότερο να μας κάνετε μία πρόταση συνεργασίας  αφού είστε τόσο θαυμαστές μας, παρά αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Τέλος, στα ζώδια που προσθέσατε έχουν γίνει κάποια μικρά λαθάκια, προσοχή την επόμενη φορά…

Ανοίξτε κανένα SoWhat? να δείτε πως το δουλεύουμε το εργαλείο!