Ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ στο SoWhat?! Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του τεύχους που κυκλοφορεί!

o-vasilis-xatziemmanouil-sto-sowhat-diavaste-tin-apokleistiki-synentefksi-tou-teyxous-pou-kykloforei

Της Αναστασίας Γαβριελάτου

O 21χρονος τερματοφύλακας Βασίλης Χατζηεμμανουήλ, κάτοικος Νέας Μάκρης που πρόσφατα υπέγραψε το νέο του επαγγελματικό συμβόλαιο ως γκολκίπερ στην ΑΕΚ, κουβεντιάζει μαζί μας….!

Βασίλη καλωσόρισες στο SoWhat?! 

Καλώς σας βρήκα.

 Πώς ξεκίνησε η πορεία σου στο ποδόσφαιρο;

Ο μεγαλύτερος μου αδερφός ήταν αυτός που ξεκίνησε από μικρός πιο θερμά με το άθλημα και είχε πολύ καλα στοιχεία. Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου τον βοηθούσε στον κήπο να βελτιώσει κάποια στοιχεία του και εγώ καθόμουν σε ένα τεχνητό τέρμα ώστε να μπορεί κάπου να σουτάρει. Του έπιανα κάποια σουτ μου άρεσε το είδε και ο πατέρας μου και έτσι ξεκίνησε γράφοντάς με στην Ακαδημία της περιοχής!

Ποιος κατά την γνώμη σου είναι ο κυριότερος λόγος που έχεις φτάσει σε τόσο σημαντική θέση στο ποδόσφαιρο;

100% Οι γονείς μου που με στήριξαν και με στηρίζουν έχοντας γυρίσει όλα τα γήπεδα της Αθήνας για να με μεταφέρουν μέχρι να ενηλικιωθώ, όλοι οι προπονητές μου και ειδικότερα ο προπονητής τερματοφυλάκων που γνώρισα στην ΑΕΚ όταν ήμουν 13 ετών όπου μέχρι σήμερα πορευόμαστε μαζί.Τέλος η πίστη ότι θα καταφέρω αυτό που ξεκίνησα και η σκληρή δουλειά.

Πώς κρίνεις την γενική κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα αυτό το διάστημα;

Σίγουρα το ποδόσφαιρο χωρίς τους φιλάθλους είναι μισό αλλά πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή μέχρι να ξεπεραστεί όλο αυτό γιατί μεγαλύτερη σημασία εχει η ασφάλεια και η υγεία.

Ποιο το όνειρό σου για το μέλλον;

Το όνειρο μου είναι να καθιερωθώ στην ομαδα που ανδρώθηκα στην ΑΕΚ και από κει πέρα να κυνηγήσω και το εξωτερικό σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα!

Τι θα συμβούλευες τους συνομήλικούς σου που πολλοί από αυτούς θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου;

Στα παιδιά που τώρα ξεκινούν την ενασχόληση τους γενικά με τον αθλητισμό όχι μόνο με το ποδόσφαιρο.. θέλω να πω πως πρέπει να οπλιστούν με υπομονή επιμονή και να δουλεύουν πολύ σκληρά γι αυτό που θέλουν να πετύχουν. Να είναι ανταγωνιστικοί με σεβασμό πάντα σε συμπαίκτη και αντίπαλο, να αγαπάνε αυτό που κάνουν και κυρίως να χαίρονται το άθλημα με το οποίο ασχολούνται.

Σπουδές & ποδόσφαιρο. Σε ενδιαφέρει αυτός ο συνδυασμός και αν ναι, τι σκέφτεσαι μελλοντικά;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Καταρχήν να πούμε ότι εφόσον υπάρχει ένας που έχει καταφέρει να τα συνδυάσει (σπουδές ποδόσφαιρο) είναι εφικτό. Δύσκολο αλλά εφικτό και είναι πολλοί αυτοί που το έχουν καταφέρει. Ειδικά στο διάστημα της καραντίνας ασχολήθηκα διαδικτυακά με την σχολή μου οικονομικά και είδα ότι μου αρέσει και είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Θελω να πάρω το πτυχίο μου και όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο, να έχω την επιλογή αυτή να κάνω κάτι πάνω στο οποίο σπούδασα… Επίσης με ενδιαφέρει και η προπονητική..Έχω κάποια πλάνα για το μέλλον αλλά προς το παρών είμαι προσηλωμένος σε αυτό που αγαπάω. 

Καλή τύχη σε ό,τι αγαπάς!

Να είστε καλά!