Ένωση Γονέων Δήμου Μαραθώνα: Αίτημα προς την Δημοτική Αρχή Αποκατάστασης Προσβασιμότητας Πεζοδρομίων Προς Σχολικές Μονάδες

enosi-goneon-dimou-marathona-aitima-pros-tin-dimotiki-arxi-apokatastasis-prosvasimotitas-pezodromion-pros-sxolikes-monades

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα ασφάλειας των μαθητών και μαθητριών στον Δήμο μας, είναι η δυσκολία πρόσβασης και προσέγγισης των σχολικών μονάδων μέσω των πεζοδρομίων, κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από αυτές.


Σε αρκετές περιπτώσεις η πρόσβαση στα πεζοδρόμια είτε είναι δύσκολη, είτε σε κάποιες περιπτώσεις αδύνατη (πχ. Πινακίδες, Διαφημιστικές Ταμπέλες, Επιχειρηματική Δραστηριότητα, Ιδιωτικές Παρεμβάσεις κ.α.), με αποτέλεσμα Μαθητές και Γονείς να αναγκάζονται να περπατάνε στον δρόμο – αν και υπάρχει πεζοδρόμιο-, αυξάνοντας κατά πολύ την πιθανότητα ατυχήματος. Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα για μαθητές & μαθήτριες με κινητικά προβλήματα, καθώς και για Γονείς που συνοδεύοντας τα παιδιά τους στο σχολείο, έχουν και το μικρό αδελφάκι στο καρότσι.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνει ατύχημα, αλλά πότε θα γίνει το ατύχημα.

Για τους προαναφερόμενους λόγους και αφουγκραζόμενοι την αγωνία όλων των Γονιών, για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας:

Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση πρόσβασης και προσέγγισης των σχολικών μονάδων μέσω των πεζοδρομίων, αρχίζοντας κατά προτεραιότητα από τους κεντρικούς οδικούς άξονες και από τα σημεία που η πρόσβαση είναι είτε αδύνατη, είτε δύσκολη και ακολουθώντας στην συνέχεια την ίδια διαδικασία στους παράπλευρους δρόμους.

Στόχο όλων μας πρέπει να είναι η Ελεύθερη και Ασφαλής πρόσβαση Μαθητών και Γονιών από και προς τις Σχολικές Μονάδες.

Η Άμεση ανταπόκρισή σας θα μειώσει κατά πολύ την πιθανότητα Μελλοντικού Ατυχήματος και θα αυξήσει τα επίπεδα ασφάλειας της μετακίνησης Γονιών και Μαθητών στον Δήμο μας.

Με Εκτίμηση για το ΔΣ

ΨΑΡΟΜΜΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΜΑ ΙΩΑΝΝΑ
Πρόεδρος
Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Γεν. Γραμματέας
Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ