Έγκλημα στο δάσος – Εξόντωση ή επιβίωση; Διαβάστε & διαδώστε…

egklima-sto-dasos-eksontosi-i-epiviosi-diavaste-diadoste

Κάτοικος από το Λιβαδάκι Ορεινής Ναυπακτίας καταγγέλει…

Mία ομάδα Αγριόγιδων (Rupicapra rupicapra balcanica) είναι ένα απειλούμενο είδος και μοναδικό είδος αντιλόπης που ζει στα ελληνικά βουνά και είναι άγνωστο σε πολλούς. Οι πληθυσμοί τους στην Ελλάδα είναι κατακερματισμένοι και εμφανίζονται σε κοπάδια όχι πολλών ατόμων σε διάφορα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας, χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους οι πληθυσμοί.


Αυτό σημαίνει πως αν για κάποιο λόγο πεθάνουν ή σκοτωθούν τα ζώα που έχει ένας τόπος θα εξαφανιστούν για πάντα, καθώς δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των κοπαδιών και είναι απομονωμένοι οι πληθυσμοί. Επειδή πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος κάποιες φορές τις αυθαιρεσίες και τα οικολογικά εγκλήματα του τόπου μας, είναι σε κλειστό κύκλο γνωστό ότι και στην περιοχή μας έχουν θηρευτεί αγριόγιδα από ανθρώπους οι οποίοι χαίρουν σεβασμού και φιλοξενίας αλλά διατηρούν και μία σκοτεινή πλευρά, αυτής της εξόντωσης οτιδήποτε είδους ζει στα δάση της Ναυπακτίας και είναι απειλούμενο.

Δυστυχώς επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα της ατιμωρησίας, θα πω δημόσια πως και το δασαρχείο Ναυπάκτου δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζει για αυτή την υπόθεση και είναι σίγουρο αυτό καθώς αυτοί που έκαναν αυτό το έγκλημα να σκοτώσουν ένα τόσο σπάνιο ζώο για την περιοχή μας είχαν και το θράσος να το αναδείξουν ως κατόρθωμα. Αυτό γεννά ερωτήματα αν πολλές φορές ντόπιοι ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ και όχι κυνηγοί, γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά, κινούνται ελεύθερα χωρίς έλεγχο από το δασαρχείο το οποίο κάνει τα στραβά μάτια.

Και για να κλείσω αυτή τη συζήτηση, έχω τα πειστήρια να κυνηγήσω τους υπεύθυνους, και σε φωτογραφίες, απλά δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί δεν θέλω να ανοίξω βεντέτα και σέβομαι ορισμένα άτομα. Παρόλα αυτά το έγκλημα είναι έγκλημα και τα πειστήρια υπάρχουν στα πρακτικά προς χρήση. Απλά υπενθυμίζω σε κάποιους να προσέχουν τι κάνουν, και αν συνεχίζουν να το σταματήσουν γιατί μπορεί να την πατήσουν πολύ άσχημα και η υπομονή φτάνει στα όριά της.

Εννοείται ότι οι σωστοί κυνηγοί πρέπει να κυνηγούν πρώτοι τους λαθροθήρες και όλοι οι υπόλοιποι μετά να απαξιώνουμε τέτοιους ανθρώπους που κάνουν φτωχότερη κάθε μέρα την φύση των βουνών μας.

Υ.Γ : Το ξέρω ότι αρκετοί θα με πούνε συνένοχο σε αυτό το πράγμα εφόσον έχω αποδείξεις. Απλά προσπαθώ να μην ανοίγω όπως είπα βεντέτες γιατί το λόμπι των λαθροθήρων είναι μεγάλο και εγώ είμαι μόνο ένα άτομο χωρίς υποστήριξη.

Αν βρεθεί η υποστήριξη από κάποιο φορέα Θα κάνω ότι είναι απαραίτητο γιατί το θεωρώ χρέος προς την φύση και την φύση που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας που σέβονταν κάποια πράγματα τουλάχιστον.

 

https://fb.watch/6aCcTdCjUt/

Λιβαδάκι Ορεινής Ναυπακτίας