Έφερε μαζί του κλόουν σε μίτινγκ για την απόλυσή του!

efere-mazi-tou-klooun-se-mitingk-gia-tin-apolysi-tou

Το τμήμα διαχείρισης δυναμικού στην εταιρία FCB στη Νέα Ζηλανδία τον ενθάρρυνε να φέρει μαζί του «ένα άτομο στήριξης», που θα τον βοηθούσε να διαχειριστεί καλύτερα τις εξελίξεις, μια επιλογή που θεωρείται νόμιμη στη χώρα. Αντί όμως να φέρει μαζί κάποιον συγγενή, έναν φίλο ή ακόμη και ένα κατοικίδιο, ο μερικής απασχόλησης stand-up κωμικός αποφάσισε να δώσει 100 λίρες σε έναν κλόουν ονόματι «Τζο».

«Εργαζόμουν -επειδή τότε είχα δουλειά- και πήρα ένα email που έλεγε: «Γεια σου Τζος, θα θέλαμε να συναντηθούμε μαζί σου για να συζητήσουμε μερικά θέματα σχετικά με την θέση σου», αφηγήθηκε ο ίδιος. «Βασικά διαισθάνθηκα πως επρόκειτο να με απολύσουν, οπότε σκέφτηκα πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ στο έπακρον αυτήν την κατάσταση», προσθέτει.

Ο «Τζο» συνόδευσε τον Τζος στο επικείμενο μίτινγκ, όπου εκεί ο κλόουν έφτιαξε ζώα με μπαλόνια, παρόλο που του ζητήθηκε αρκετές φορές να σταματήσει καθώς ο ήχος του πλαστικού παρεμπόδιζε την συζήτηση.

Όταν ο Τζος έμαθε τελικά πως επρόκειτο να χάσει την δουλειά του, ο κλόουν αντέδρασε αναλόγως. «Κούνησε το κεφάλι του συγκαταβατικά όταν έμαθα τα άσχημα νέα, σαν να αφορούσαν και τον ίδιο. Πραγματικά, επαγγελματισμός στο έπακρο», λέει ο Τζος.    Ο ίδιος μάλιστα συνιστά σε όλους τους συμπολίτες του να προσλαμβάνουν κλόουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις. «Αν έχετε συγγενείς, φίλους, θετές μητέρες, πατέρες και παιδιά, να τους φέρνετε οπωσδήποτε μαζί. Αλλά αν υπάρχει διαθέσιμος κλόουν, ειδικά ο Τζο, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα», καταλήγει.