Ασφυκτική η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς

asfyktiki-i-katastasi-sto-geniko-nosokomeio-g-gennimatas

«Ασφυκτική» χαρακτηρίζεται η κατάσταση στους διαδρόμους του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ.Γεννηματά, καθώς παρά το βασικό μέτρο προστασίας που τηρείται από τους περισσότερους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου (μάσκα), ο κόσμος παραμένει στριμωγμένος στους διαδρόμους, με υψηλή θέρμανση και κυριολεκτικά ο «ένας δίπλα στον άλλον».


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Παρά τις εκκλήσεις τω νοσηλευτών να αποχωρήσουν από τους χώρους έστω οι συνοδοί, η κατάσταση παραμένει η ίδια καθώς οι περισσότεροι κρίνεται αναγκαίο να είναι παρόντες ώστε να εξυπηρετήσουν υποβασταζόμενους ασθενείς που χρειάζονται βοήθεια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Χαρακτηριστική η σημερινή έκκληση, στο Κτίριο 1 μίας απελπισμένης νοσηλεύτριας: «Σας παρακαλώ οι συνοδοί να αποχωρίσετε! Δυσκολεύετε το έργο μας»!

Οι διάδρομοι ενδεχομένως να μην φαίνονται όπως συνηθιζόταν πρωτού της πανδημίας όπου τότε υπήρχε ακόμη περισσότερος κόσμος – εκεί οι περισσότεορι κάναμε λόγο για το απόλυτο χάος – αλλά τώρα και χωρίς ίχνος υπερβολής, εν καιρώ κορωνοιού οι συνθήκες είναι απαράδεκτες καθώς σε ένα διάδρομο παρατηρούνται αμέτρητα άτομα και με «συνοδεία» αδικαιολόγητης θέρμανσης που εγκυμονεί ακόμη περισσότερους κινδύνους, όχι μόνο αναφορικά με την μετάδοση του κορονοιού αλλά τη γενικότερη ατμόσφαιρα που επικρατεί στους χώρους αναμονής, καθώς ο χώρος φυσικά και δεν αερίζεται. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Ωστόσο ο απαιραίτητος παράλογος συνδυασμός κουβέρτας και μάσκας στα σχολεία, για τα παιδιά της Ελλάδας του 2021 –  έγινε πλέον συνήθεια. 

Άραγε εκεί το κράτος μερίμνησε ώστε να αποφευχθεί η διασπορά… (;)

Προφανώς εκεί στα σχολεία, ο κίνδυνος ελλοχεύει κάθε δευτερόλεπτο, ενώ ταυτόχρονα στα δημοσόσια νοσοκομεία – για κάποιους είναι σαφές ότι ο κορονοιός «δεν τα επισκέπτεται»… 
 Πάντως, εάν σας φέρει ο δρόμος σας στον συγκεκριμένο χώρο (αχρείαστο να είναι και το απευχόμαστε) σταθείτε δύο λεπτά και πάρτε βαθιές ανάσες μπροστά από το συντριβάνι ”των ψυχών”, πριν συνεχίσετε την «αποπνικτική σας διαδρομή» εντός του νοσοκομείου και κάντε την προσωπική σας ευχή!
Άγνωστο θα παραμείνει, πόσες ψυχές έχει ανακουφίσει αυτή η μικρή όαση εντός του νοσοκομείου, εδώ και τόσα χρόνια…!
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
 
sowhat.gr