«Βανδαλισμοί» στο Γυμνάσιο Ν.Μάκρης: Διαβάστε τι δήλωσε ο καθηγητής του Γυμνασίου Πασχάλης Πούλος, στον φακό του SoWhat?

vandalismoi-sto-gymnasio-n-makris-diavaste-ti-dilose-o-kathigitis-tou-gymnasiou-pasxalis-poylos-ston-fako-tou-sowhat

Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή της πρόσοψης του Γυμνασίου Ν.Μάκρης, από άτομα υπέρ της κατάληψης που χρησιμοποίησαν χρώματα για συνθήματα στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του κτιρίου με σκοπό να διαμαρτυρηθούν, το περιοδικό SoWhat? συνάντησε τον Καθηγητή Φιλολογίας & Συντονιστή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Γυμνασίου, κ.Πασχάλη Πούλο ο οποίος παραχώρησε τις παρακάτω δηλώσεις: 

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στα σχολεία, όπως ο μεγάλος αριθμός μαθητών στην ίδια τάξη – για την τωρινή περίοδο του κορωνοϊού κι ενδεχομένως και άλλα ακόμη σχολικά προβλήματα. Το θέμα με τις καταλήψεις είναι ότι δεν λύνονται τα προβλήματα. Τα αιτήματα είναι εφικτό να επιλυθούν εάν αυτό είναι δυνατό. Το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού στη παρούσα φάση, ίσως δεν μπορεί να επιλυθεί (διορισμοί κλπ) ». 

Τέλος, συμπλήρωσε: «Τα παιδιά το προηγούμενο σχολικό έτος, έχασαν πάρα πολλά μαθήματα, ανεξάρτητα με την εκπαίδευση στο Διαδίκτυο. Είναι κρίμα να χάνεται και τώρα πολύτιμος χρόνος. Συμφέρον των μαθητών είναι να σταματήσουν την κατάληψη και να επανέλθουν στα μαθήματα».

Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Φροντιστήριο 

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ν.Μάκρης βρίσκεται στο 11ο έτος λειτουργίας του και μάλιστα τη δεκαετία αυτή, έχουν φοιτήσει σε αυτό περίπου 1.200 παιδιά. Θα συνεχίσει για όσο διάστημα το έχουν ανάγκη οι μαθητές που αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Ενδεικτικά, θα πρέπει να σας αναφέρω ότι φέτος η χαρά μας είναι μεγάλη καθώς η μαθήτριά μας κ.Κώστα – Νάτση κατάφερε να εισαχθεί πρώτη στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δ.Αττικής. Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη αμοιβή για εμάς τους εθελοντές καθηγητές και μάλιστα αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς πρόκειται για μία κυρία 46 ετών, έγγαμη εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών!