Βρέθηκε ο αγνοούμενος κάτοικος Ν.Μάκρης Βασίλειος Καραγιαννόπουλος – Εξαφανίστηκε στις 11 Μαρτίου από Νοσοκομείο της Αθήνας

vrethike-o-agnooymenos-katoikos-n-makris-vasileios-karagiannopoulos-eksafanistike-stis-11-martiou-apo-nosokomeio-tis-athinas

Η περιπέτεια του κ. Βασιλείου Καραγιαννόπουλου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Καραγιαννόπουλος, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.


 

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος εξαφανίστηκε την 11/03/2021, από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στην Αθήνα.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 14/03/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, λίγες ώρες μετά την ενεργοποίηση του Συναγερμού, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Γιατρός δημοσίου νοσοκομείου, που είδε το SILVER ALERT, αναγνώρισε τον αναζητούμενο και ανέφερε στην Εθνική Γραμμή SOS 1065, ότι ο κ. Καραγιαννόπουλος είχε μεταφερθεί εκεί από το ΕΚΑΒ την ημέρα της εξαφάνισής του. Ωστόσο, είχε ήδη μεταφερθεί σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Ειδοποιήθηκαν εθελοντές και οι συγγενείς και διαπιστώθηκε ότι η πληροφορία ήταν ορθή και επρόκειτο για τον αναζητούμενο. Ο κ. Καραγιαννόπουλος βρέθηκε σώος!

Η υπηρεσία Silver Alert  με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

lifelinehellas.gr