Γεγονός το πρώτο τεστ αυτο-ελέγχου για κορωνοϊό – Αποτελέσματα σε 30 λεπτά

gegonos-to-proto-test-afto-elegxou-gia-koronoio-apotelesmata-se-30-lepta

Το ενέκρινε η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)

Τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού που γίνεται κατ’ οίκον και δίνει αποτελέσματα σε 30 λεπτά ενέκρινε η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος.

Πρόκειται για το πρώτο διαγνωστικό τεστ αυτο-ελέγχου για Covid-19, που παρέχει γρήγορα αποτελέσματα.

Το κιτ δοκιμής Lucira Covid-19-19 All-In-One, δημιούργημα της εταιρείας Lucira Health,  είναι ένα μοριακό γρήγορο τεστ μιας χρήσης, που μπορεί να το κάνει μόνος του οποιοσδήποτε είναι άνω των 14 ετών, παίρνοντας ρινικό επίχρισμα. Μέσα σε 30 λεπτά ίσως και λιγότερο, μπορεί να μάθει αν είναι θετικός ή αρνητικός στον SARS-CoV-2, με την ένδειξη που εμφανίζεται στο τεστ.

Έως τώρα είχαν εγκριθεί από τη FDA διαγνωστικά τεστ που επέτρεπαν σε κάποιον να συλλέξει δείγμα μόνος του, αλλά μετά έπρεπε να το στείλει για ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο. 

Το τεστ «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit» μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης, στα νοσοκομεία και τα ιατρεία, ενώ για χρήση σε παιδιά κάτω των 14 ετών η χρήση του τεστ πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό.

Το γρήγορο διαγνωστικό τεστ που γίνεται κατ’ οίκον χορηγείται προς το παρόν μόνο με ιατρική συνταγή.

Σημειώνεται δε από την FDA ότι ακόμη κι αν  το αποτέλεσμα δείχνει αρνητικό και τα συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό επιμένουν, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στις αρχές υγείας.