Δήμος Αθηναίων: Προετοιμασμένοι για τον ιό της γρίπης

dimos-athinaion-proetoimasmenoi-gia-ton-io-tis-gripis

«Εμείς ως Δήμος Αθηναίων είμαστε ενήμεροι και προετοιμασμένοι για τον ιό της γρίπης. Για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών προσλάβαμε -μέσω ΑΣΕΠ – 21 γιατρούς (παθολόγους, καρδιολόγους, παιδίατρους, γυναικολόγους), οι οποίοι την προσεχή Δευτέρα θα διαμοιραστούν σε όλα τα Δημοτικά Ιατρεία», τόνισε ο αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας Μανώλης Καλαμπόκας.

Όπως εξήγησε στον Αθήνα 9.84 ο κ. Καλαμπόκας, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας έχουν μεριμνήσει να διανείμουν οδηγίες προφύλαξης από τον ιό στα δημοτικά ιατρεία αλλά και στα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 «Φροντίζουμε ώστε να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της γρίπης, όπως οδηγίες ατομικής υγιεινής, καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων» σημείωσε  και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τα έξι Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων λειτουργούν ως Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και μάλιστα έχουν συνταγογραφήσει περισσότερα από 5.000 εμβόλια από τον Οκτώβριο έως σήμερα.