«Εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου»: Φοιτήτρια του ΑΠΘ καταγγέλλει καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

egkatestise-ton-fovo-stin-psyxi-mou-foititria-tou-apth-kataggellei-kathigiti-gia-seksoualiki-parenoxlisi

Δύναμη σε δεκάδες γυναίκες φαίνεται ότι έδωσε η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση πριν από χρόνια από μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.


Μία φοιτήτρια του ΑΠΘ συγκλονίζει καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της σε ομάδα του τμήματος της στο Πανεπιστήμιο καιαναμεταδίδει το grtimes.gr δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από «γνωστό καθηγητή της σχολής». Μάλιστα η κοπέλα, κατήγγειλε το συμβάν στον τότε πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ αλλά αφού της είπε ότι «προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι», η νεαρή αναγκάστηκε να παρατήσει τη σχολή μέχρι που ο συγκεκριμένος καθηγητής συνταξιοδοτήθηκε.

«Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση» συγκλονίζει η φοιτήτρια και δηλώνει στη διάθεση των Αρχών.

Τι λέει ο  πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας

«Έχω έναν και μοναδικό σκοπό. Να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθούν τα άτομα» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας,  Κώστας Παπαζάχος.

 

«Αν αποδειχτούν αληθινές οι καταγγελίες, σημαίνει ότι δεν ήμασταν ικανοί σαν τμήμα και σαν πανεπιστήμιο να αποτρέψουμε τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές. Ακόμη χειρότερα, σημαίνει ότι δε φροντίσαμε να διευκολύνουμε τους φοιτητές να καταγγείλουν τέτοιου είδους ηθικά, ποινικά και διοικητικά κολάσιμες πράξεις», τονίζει σχολιάζοντας τη συγκλονιστική καταγγελία της φοιτήτριας.

«Όταν διαπιστώνεις κάτι τέτοιο εκ των υστέρων, είναι λογικό να νιώθεις ενοχή. Έχω έναν και μοναδικό σκοπό. Να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθούν τα άτομα. Δε θα σταματήσω. Θα κάνω οτιδήποτε περνάει απ’ το χέρι μου, ακόμα και αν οι εν λόγω πράξεις έχουν ποινικώς παραγραφεί. Η ηθική αποκατάσταση σε τέτοιου είδους ζητήματα, είναι το σημαντικότερο», ξεκαθαρίζει ο κ. Παπαζάχος.

reader.gr