Εγκαταλειμμένα μέρη στον κόσμο που προκαλούν δέος

egkataleimmena-meri-ston-kosmo-pou-prokaloyn-deos

Εγκαταλελειμμένο στην Ανταρκτική: Ένα αεροπλάνο που θάφτηκε στο χιόνι στην δεκαετία του 1970

Κανένας δεν τραυματίστηκε όταν το Lockheed Constellation “Pegasus” έκανε αναγκαστική προσγείωση στους πάγους της Ανταρκτικής στις 8 Οκτωβρίου του 1970. Το αεροπλάνο έπεσε σε μια καταιγίδα και αναγκάστηκε σε προσγείωση σε απίστευτες καιρικές συνθήκες. Ακόμη και σήμερα, 35 χρόνια μετά, το αεροπλάνο βρίσκεται στο ακριβές σημείο που σταμάτησε γλιστρώντας μετά την αναγκαστική προσγείωση, μισοθαμμένο στο χιόνι.

Η λωρίδα όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο ονομάστηκε αργότερα, προς τιμή του, Pegasus White Ice Runway και το μέρος όπου βρίσκεται Pegasus Field. Το αεροπλάνο έχει γίνει τόπος προορισμού των ταξιδευτών στην Ανταρκτική οι οποίοι χαράσσουν τα αρχικά τους πάνω του.Παρά τις αντίξοες συνθήκες της περιοχής, το αεροπλάνο παραμένει άθικτο ακόμη και σήμερα, μιας και διατηρείται από τον πάγο.

 

Κάστρο Bodiam, Αγγλία

 

Το SS Ayrfield είναι ένα από τα πλοία που βρίσκονται στον κόλπο Homebush, δυτικά του Σίδνεϊ. Ξεχωρίζει όμως εξαιτίας της πλούσιας βλάστησης που έχει φυτρώσει πάνω του και το κάνει να μοιάζει περισσότερο με πλωτό δάσος.
 
 

Czestochowa, ο εγκαταλελειμμένος σταθμός τρένων στην Πολωνία.

 
 
Craco, Ιταλίας
 
 
Το μονοπάτι Kerry Way ανάμεσα στο Sneem και το Kenmare,Iρλανδία.
 
 
 Ονομάστηκε από τον σχεδιαστή τους Guy Maunsell και πρόκειται για πύργους που χτίστηκαν στις εκβολές του Τάμεση και του Mersey στην Αγγλία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Μεγάλη Βρετανία αντιμετώπισε σοβαρές επιθέσεις από τη γερμανική αεροπορία. Ήταν εγκαταλελειμμένο μέχρι το 1958. Πλέον είναι τουριστικό αξιοθέατο και ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μια βόλτα με πλοίο τριγύρω για να το θαυμάσει.
 
 
 Πάρκο έξω από το Πεκίνο, Κίνα.
 
 
Βυθισμένο γιοτ, Ανταρκτικη.
 
 
 Ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Γερμανίας, αυτή η ψαροκαλύβα, βρίσκεται στη λίμνη του Εθνικού Πάρκου Berchtesgaden.
 
 
Εγκαταστάσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1984,Σαράγεβο.