Επιδρομή αρουραίων σε Ιταλικό χωριό

epidromi-lefkon-arouraion-se-italiko-xorio

Ειδική ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε στο Gattolino για την αντιμετώπιση της αιφνίδιας προσβολής από τρωκτικά

Είναι σαν μια σκηνή από μια ταινία τρόμου. Καθώς το αυτοκίνητο οδηγεί κατά μήκος ενός ήσυχου δρόμου τη νύχτα, εκατοντάδες αρουραίοι σέρνουν στην άσφαλτο.Για λίγες μέρες το μικρό χωριό Gattolino (το οποίο μεταφράζεται περίπου ως “μικρή γάτα”) μάχεται την προσβολή τρωκτικών.

Έχει αναφερθεί ότι πηδούν μπροστά από τα αυτοκίνητα και σκοτώνουν ο ένας τον άλλον. Ένας πυροσβέστης είπε σε μια τοπική εφημερίδα: “Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο πριν.”Οι αρχές της επαρχίας Cesena της Βόρειας Ιταλίας έχουν ξεκινήσει μια ειδική ομάδα που φέρνει σε επαφή πυροσβέστες, αστυνομικούς και υγειονομικούς επιθεωρητές για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έτυχε εθνικής προσοχής όταν εμφανίστηκαν τα αρχεία καταγραφής dashcam των αρουραίων.

Η Francesca Lucchi, σύμβουλος του Cesena για το περιβάλλον, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Resto del Carlino: “Υπάρχουν επαγγελματίες και ειδικοί στην εργασία.”Πρόσθεσε ότι οι περιβαλλοντικοί τεχνικοί και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας συνεργάζονται με την τοπική αστυνομία για να διαπιστώσουν εάν οι αρουραίοι μεταφέρουν ασθένειες.Οι αρουραίοι φαίνεται να προέρχονταν από ένα παλιό περιβόλι περιβόλι – το οποίο έκλεισε πέρυσι – όπου βρίσκονταν καταφύγια και φαγητό. “Είναι πολύ πιθανό ότι οι αρουραίοι έχουν εξαντληθεί από τα τρόφιμα μέσα από τα περίχωρα και μόλις τελειώσει το φαγητό βγήκαν για να βρουν περισσότερα στην
ύπαιθρο”, δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος στους δημοσιογράφους.Ο Piero, ο οποίος εργάζεται σε ένα αθλητικό μπαρ στο Gattolini, δήλωσε ότι μια άλλη πτυχή της συμπεριφοράς των αρουραίων ξεχώρισε. Σταματάνε και στρέφονται στο δρόμο λίγο μετά το κύριο οδικό σήμα Gattolino. «Οι αρουραίοι δεν είναι ηλίθιοι», είπε.