Η «κρυμμένη» πόλη της Ελβετίας και η μυστηριώδης «εμμονή» της με τον αριθμό 11

i-krymmeni-poli-tis-elvetias-kai-i-mystiriodis-emmoni-tis-me-ton-arithmo-11

Η πόλη Σόλοτουρν είναι ένας ιδιαίτερος τόπος γεμάτος ιστορία και με μία «εμμονή» στον αριθμό 11.

 Βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε από τους Ρωμαίους πριν 2.000 χρόνια, αλλά σήμερα έχει σχεδόν ξεχαστεί τόσο από τους Ελβετούς, όσο και από τους τουρίστες.

Ο αριθμός 11 βρίσκεται παντού και δεν πρόκειται για σύμπτωση… Στην πόλη βρίσκονται 11 εκκλησίες11 παρεκκλήσια11 σιντριβάνια11 πύργοι και 11 μουσεία! Η παρουσία του αριθμού σε όλη την πόλη, μάλιστα, επιβιώνει από τον 15ο αιώνα. 

Το εντυπωσακότερο ίσως παράδειγμα της «εμμονής» με το 11 είναι ένα ρολόι τοίχου που… λείπει ο αριθμός 12! Σίγουρα, για τους περαστικούς φαίνεται κάτι… περίεργο και λάθος. Όμως, δεν έχει γίνει από ατύχημα στην κατασκευή του. Δεν πρόκειται για ένα ρολόι που απλά δείχνει την ώρα, αλλά για το «κλειδί» στην ιστορία αυτού του ιδιαίτερου τόπου.

Εικόνα

Ο εκάστοτε επισκέπτης, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τις «ρίζες» αυτής της εμμονής, θα συναντήσει πολλά κτήρια που θα τον καταπλήξουν και θα του δώσουν ακόμη ένα στοιχείο για την ιστορία της Σόλοτουρν. Ένα από αυτά είναι ο καθεδρικός ναός St. Ursus, στον οποίο ο αριθμός 11 είναι πραγματικά παντού. Όπως φαντάζεστε, χτίστηκε μέσα σε 11 χρόνια από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Gaetano Matteo Pisoni, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα μεγαλείο συμβόλων.

st ursus cathedral 780022 1280