Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Δραματική έκκληση από εγκλωβισμένο οδηγό στην Αττική Οδό – «Σώστε τα παιδιά μου»

kakokairia-elpida-dramatiki-ekklisi-apo-egklovismeno-odigo-stin-attiki-odo-soste-ta-paidia-mou

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» τσάκισε τον μηχανισμό της Αττικής Οδού. Από το πρωί επικρατεί χάος στην Αττική Οδό, με τους οδηγούς να μένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους για πέντε, ή ακόμα και έξι ώρες.


Οι εγκλωβισμένοι οδηγοί ήταν εξαγριωμένοι, ενώ άλλοι είχαν και τα παιδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ένας από τους εγκλωβισμένους οδηγούς, ο οποίος μίλησε στο MEGA. Ο άνθρωπος, ο οποίος κλείνει πέντε ώρες εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, απευθύνει έκκληση να σωθούν έστω τα δύο παιδιά του, τα οποία βρίσκονται μαζί του μέσα στο όχημα.

«Να σωθούν τουλάχιστον τα παιδιά»

Από τη 13:10 το μεσημέρι βρίσκομαι στην Αττική Οδό, μαζί με δύο ανήλικα παιδιά, δεν μπορούμε να κουνηθούμε. Ευτυχώς ένας κύριος μας έφερε λίγο νερό για τα παιδιά. Υπάρχουν ηλικιωμένοι με πρόβλημα, κανείς δεν έχει εμφανιστεί να μας βοηθήσει, τίποτα».

«Να βρει τρόπο η πυροσβεστική τουλάχιστον να φύγουν τα παιδιά» είπε απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον εγκλωβισμό οδηγών

Tην παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν  ευθύνες για το αδίκημα  της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

«Να αναζητηθούν ευθύνες»

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, από την εταιρεία διαχείρισης και πως αυτό θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται. Η κατάσταση βελτιώνεται στην Αττική Οδό, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά προβλήματα τα ηλεκτροδότησης».

in.gr