Μάτι: Έκκληση από τους κατοίκους για άμεση επέμβαση της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνος στη παιδική χαρά και στο γήπεδο μπάσκετ

mati-ekklisi-apo-tous-katoikous-gia-amesi-epemvasi-tis-dimotikis-arxis-marathonos-sti-paidiki-xara-kai-sto-gipedo-basket

Σήμερα 16 Μαρτίου 2021 λάβαμε e-mail από αναγνώστη του περιοδικού SoWhat? που κατοικεί μόνιμα στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνος, ο οποίος κατόπιν συνεννόησης και με άλλους κατοίκους παρακαλεί να επέμβει άμεσα η Δημοτική Αρχή Μαραθώνος στο γήπεδο μπάσκετ  (σημείο «Αμπελούπολη») καθώς επίσης και στη μικρή πλατεία της περιοχής, που βρίσκεται η παιδική χαρά.


Συγκεκριμένα:

«Το Γήπεδο της Θλίψης»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επιβεβαιώσαμε, πρόκειται για ένα γήπεδο εγκατάλειψης. Οι μπασκέτες λόγω παλαιότητας θα έπρεπε να αντικατασταθούν ή έστω να συντηρηθούν. Επίσης, ο χώρος γύρω από αυτές χρήζει άμεσης φροντίδας και περιποίησης. Το συγκεκριμένο σημείο πρόκειται για ένα «στολίδι» δίπλα στη θάλασσα και με μικρό κόστος, θα έχει δυνατότητα να χαρίσει μεγάλη χαρά σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Άξιας σημασίας επίσης είναι η ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου μπιτς βόλεϊ καθώς και μία περίφραξη που θα έθετε όρια ασφαλείας, προσδίδοντας ταυτόχρονα μία χαρούμενη νότα ομορφιάς με έντονους χρωματισμούς.

 

Η παιδική χαρά που έμεινε «στη μέση»

Πρόκειται για τη πλατεία με τη παιδική χαρά όπου πρόσφατα ανακαινίστηκε από χορηγό αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι για άγνωστο λόγο δεν επιμελήθηκαν καθόλου το μικρό μπασκετάκι, που υπάρχει στον ίδιο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτό το σημείο, θα ήταν ευχής έργον να τελειοποιηθεί ολόκληρος ο χώρος και να μη μείνει το γήπεδο ημιτελές.

 

Θερμή παράκληση να εισακουστούν τα παραπάνω αιτήματα αυτών των ανθρώπων που έχουν υποφέρει απερίγραπτα, μετά την πύρινη κόλαση που έζησαν το καλοκαίρι του 2018.

Το «Μάτι της Θλίψης» αξίζει ένα καλύτερο μέλλον ώστε να αποκτήσει ξανά την ομορφιά που του αρμόζει.

Οι άνθρωποι που έφυγαν, οι περιουσίες που χάθηκαν, οι εγκαυματίες μας, δε θα ξεχαστούν ποτέ από τη μνήμη μας αλλά και για όσους όμως έμειναν πίσω και παλεύουν με τη καθημερινότητα και τον αβάσταχτο πόνο τους, απαιτείται υποστήριξη και σεβασμός, ώστε να μπορούμε όλοι μας να τους κοιτάζουμε στα μάτια. 

Με λίγο κόστος, πολλοί θα χαμογελάσουν. Με λίγη προσπάθεια, θα σκορπίσουν χαρά και αισοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει και με το παραπάνω! Εκεί, στο «Μάτι της Ελπίδας», στο Μάτι μας!