Μαραθώνας: Μυστηριώδης οικία γνωστή και ως «Το τσάι των 4»!

marathonas-mystiriodis-oikia-gnosti-kai-os-to-tsai-ton-4

Μία ακόμη περίεργη ιστορία έρχεται στη δημοσιότητα,  έπειτα από επιστολή αναγνώστη στο περιοδικό SoWhat?.

Πρόκειται για κάποιο εξοχικό στον Μαραθώνα, το οποίο παραμένει κλειστό την τελευταία δεκαετία καθώς οι ιδιοκτήτες της οικίας δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής όλο αυτό το διάστημα. Από μαρτυρίες των γύρω κατοίκων, ο «αστικός μύθος» λέει ότι εκεί έμεναν τέσσερα νεαρά άτομα τα οποία είχαν αγοράσει την είχαν αγοράσει για να περνούν τις διακοπές τους τα καλοκαίρια. 

Κάποιος από τους τέσσερις έχασε τη ζωή του με αιφνίδιο τρόπο στον ύπνο του και από τότε χάθηκαν τα ίχνη και των υπολοίπων. Πολλά από τα πράγματα του σπιτιού, βρίσκονται ακόμη στην ίδια θέση όπως τα άφησαν την μέρα που έζησαν εκεί, δίχως προφανώς να φαντάζονται ότι αυτή η μέρα θα ήταν και η τελευταία τους, στο όμορφο εξοχικό. Απόδειξη αυτού, το τραπεζάκι με τις καρέκλες το οποίο δεσπόζει μέσα στα χόρτα, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες εδώ και τόσα χρόνια. 

Επίσης υπάρχει ένα ξύλινο ρολόι – κούκος, το οποίο λειτουργεί ακόμη αρκετές φορές αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως επιβεβαιώνουν οι γύρω κάτοικοι. 

Μαρτυρίες θέλουν να συμβαίνει κάτι παράξενο επίσης στο πηγάδι του κήπου, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν ακούσει μία φωνή σα να καλεί βοήθεια από εκεί μέσα. Μάλιστα πριν κάποια χρόνια, μία γιαγιά που μένει σε κοντινό οίκημα, κάλεσε τις αρχές καθώς ήταν βέβαιη ότι κάποιος έχει πέσει μέσα εκεί αλλά τελικά δεν υπήρξε κάποιο αποδεικτικό σημάδι ύπαρξης ανθρώπου. 

Μία ακόμη περιγραφή αφορά στις γάτες οι οποίες είναι αμέτρητες και έχουν βρει καταφύγιο σε αυτό το σπίτι όπου μάλιστα ένα παράθυρο είναι σπασμένο και η κουρτίνα φαίνεται να ξεπροβάλλει όταν ο αέρας είναι δυνατός. 

Πολλοί είναι εκείνοι που πλέον το θεωρούν στοιχειωμένο, καθώς πριν αρκετά χρόνια μία παρέα εφήβων παραβίασε την είσοδο για να εξερευνήσει τον χώρο. Τότε ένας από την ομάδα, γλίστρησε αδικαιολόγητα σε κάποιο σκαλοπάτι και τραυματίστηκε φρικτά στο πρόσωπο και στο πόδι του. 

Έκτοτε, κανένας δεν τόλμησε να μπει ξανά, στην έρημη οικία. Ή μάλλον σχεδόν κανείς… γιατί οι γάτες μπαινοβγαίνουν καθημερινά και μόνο εκείνες γνωρίζουν τι άλλο μπορεί να υπάρχει μέσα… 

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη για την ενδιαφέρουσα ιστορία του αλλά και για τη φωτογραφία που μας χάρισε. 

Εάν έχετε και εσείς κάποια παρόμοια, μπορείτε να τη στείλετε στο sowhat@melisani.gr και κατόπιν δημοσιογραφικής έρευνας και σύμφωνων προϋποθέσεων να δημοσιευτεί