Πάτρα: «Η μητέρα ζήτησε καθυστερημένα ιατρική βοήθεια – Η Μαλένα είχε ήδη μελανιάσει», λένε γιατροί

patra-i-mitera-zitise-kathysterimena-iatriki-voitheia-i-malena-eixe-idi-melaniasei-lene-giatroi

Κορυφώνεται η αγωνία για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, ενώ όλο και περισσότερες, κρίσιμες πληροφορίες έρχονται στο φως καθημερινά.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Live News του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, για τον θάνατο του πρώτου παιδιού, της 3,5 ετών Μαλένας που έπασχε από λευχαιμία, η 33χρονη μητέρα καθυστέρησε τουλάχιστον πέντε λεπτά να ενημερώσει τους γιατρούς,για την ανακοπή την οποία υπέστη η μικρή, καθώς το σώμα της, όταν έφθασαν οι γιατροί, ήταν ήδη μελανιασμένο.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου «Ελπίς» στην Αθήνα, όπου απεβίωσε το μεσημέρι της 13ης Απριλίου του 2019 η μικρή Μαλένα, αρνούνται τις αιτιάσεις της μητέρας ότι καθυστέρησαν να φτάσουν στο παιδί για να το βοηθήσουν και ότι δεν κατανόησαν την ασθένειά της. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι υπήρξε άμεση παρέμβασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς των παιδιών είχαν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της Μαλένας, η οποία, ωστόσο, μπήκε στο αρχείο, καθώς δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό στις ενέργειες των γιατρών και νοσηλευτών.

Νέα ανάρτηση που σοκάρει

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί ακόμη μία ανάρτηση της μητέρας, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της μικρής Μαλένας και, συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου του 2019, στην οποία η 33χρονη γυναίκα δίνει «οδηγίες» στα μέλη ενός γκρουπ, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, για την… «τέλεια σούπα».

Συγκεκριμένα, κάποια άλλη χρήστρια-μέλος του γκρουπ έδειχνε ένα ψάρι σε φωτογραφίες, ρωτώντας τα υπόλοιπα μέλη εάν γνωρίζουν «τι ψάρι είναι αυτό».

Εντυπωσιάζει το γεγονός, λοιπόν, ότι εκείνη που έσπευσε να απαντήσει, δίνοντας και συμβουλές για «τέλεια σούπα» είναι η μητέρα της Μαλένας, που είχε φύγει από τη ζωή μόλις λίγες ημέρες πριν…

Όπως έγραψε η μητέρα των παιδιών σε αυτή την ανάρτηση:

«Λουπος ή αλλιώς Μουσταφάς ή αλλιώς ποντίκι. . Τρία ονόματα τέλεια σούπα..παρόμοιο του βακαλάου αλλά πολύ πιο νόστιμο.. Λίγα κόκκαλα».Όπως σχολίασε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, όλα αυτά συνδυάζονται «με τα ήξεις αφήξεις ‘έχω καρκίνο, δεν έχω καρκίνο’, όταν ανέβασε περί καρκίνου εννοούσε κάποια συγγενή, όπως είπε η αδελφή της».

Και προσέθεσε: «Να πούμε λοιπόν ότι πολύ καλοί γιατροί στο νοσοκομείο ‘Ελπίς’ ανέφεραν ότι αυτό τους έλεγε στο νοσοκομείο, ότι ‘έχω καρκίνο και καταλαβαίνετε τι έχω πάθει’ και είχε ανοίξει σχετική συζήτηση ότι εκείνη έπασχε».

Όταν ζητούσε συμβουλές για «ταβερνάκια και χαλαρό ποτάκι»

Δεν είναι η πρώτη φορά που σοκάρουν οι αναρτήσεις της μητέρας σε γκρουπ στα social media.

Και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα – μόλις δύο μήνες – από τον χαμό της μικρής Μαλένας, η μητέρα ζητούσε συμβουλές για… ταβερνάκια στην Καστοριά, όπου θα πήγαινε τριήμερο.

Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου 2019 (σ.σ. η Μαλένα πέθανε στις 13 Απριλίου 2019) ζητά πληροφορίες για το πού μπορεί να βρει ταβερνάκια και μαγαζιά για ένα χαλαρό ποτό στην Καστοριά, σύμφωνα με την εκπομπή TLive του Alpha.

«Καλησπέρα σας… στις 21 του μήνα μέχρι 23 θα πάω στην Καστοριά. Υπάρχουν μανούλες από εκεί να μου προτείνουν μαγαζάκια για φαγητό, ταβερνάκια και για χαλαρό ποτάκι; Σας ευχαριστώ».

 

 

in.gr