Παραμυθένια χριστούγεννα στη Χαιδελβέργη…

paramythenia-xristoygenna-sti-xaidelvergi

Ρομαντική, ατμοσφαιρική, φιλόξενη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας. Πηγή έμπνευσης – αλλά και γνώσεων – για φημισμένους ποιητές, ζωγράφους, φιλοσόφους και συγγραφείς και μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της.

Το Κάστρο της Χαϊδελβέργης

Xαϊδελβέργη σαν σε παραμύθι… Αυτή η πόλη μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού  βρίσκεται  στην πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης της Γερμανίας,Τις μέρες των χριστουγέννων θα συναντήσετε σε ολόκληρη την παλιά πόλη, το κάστρο, αλλά και τη νέα πόλη από τον Νοέμβριο ως τον Ιανουάριο. Ψημένα αμύγδαλα, κανέλα και κάστανο, ζεστό κρασί και λαμπιόνια, παγοδρόμια και παραμυθένια σπιτάκια.

 

Ο Μεγάλος Πεζόδρομος 

Ως ταξιδιώτης, αξίζει  να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη, που μοιάζει με το βασίλειο παραμυθιού, και αποτελείται από την παν έμορφη Karl Theodore Bridge, την Marketplatz, τα πανέμορφα εκκλησάκια, τα καταπληκτικά κτίρια μπαρόκ αρχιτεκτονικής, και φυσικά το επιβλητικό κάστρο της Χαϊδελβέργης.

 

Ο Περίπατος των Φιλοσόφων

Επίσης αξίζει ενας περίπατος στην στην Οδό των Φιλοσόφων , ένα μονοπάτι 2 χλμ. που λέγεται πως το έχουν διαβεί όλοι οι φιλόσοφοι και οι καθηγητές του πανεπιστημίου.Το τοπικό πανεπιστήμιο είναι το παλαιότερο στη Γερμανία και με διεθνή ακτινοβολία.. Και για όλους όσους αρέσει η νυχτερινή ζωή, η νέα πόλη φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα μπαρ και κλαμπ της περιοχής.