Σκύλοι ανιχνευτές ξετρύπωσαν 170.000 ευρώ που μπήκαν παράνομα στη χώρα

skyloi-anixneftes-ksetryposan-170-000-evro-pou-bikan-paranoma-sti-xora

Σε δύο σημαντικές δεσμεύσεις ρευστών διαθεσίμων, συνολικού ύψους 173.225,31 ευρώ, προχώρησαν οι ελεγκτές των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


Συγκεκριμένα, η ομάδα δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων έλεγξε Ι.Χ. με γερμανικές πινακίδες, που οδηγούσε Έλληνας.

Ο έλεγχος, που έγινε με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ρευστών διαθεσίμων, Ντόλυ, προέκυψε ότι ο οδηγός είχε στην κατοχή του συνολικά 76.500 ευρώ. 

Τα χρήματα ήταν επιμελώς κρυμμένα και καλυμμένα με κάλτσες, μέσα σε παπούτσια, που ήταν τοποθετημένα μέσα σε δύο βαλίτσες, καθώς και μέσα στο προσωπικό τσαντάκι του οδηγού. 

Επειδή ο οδηγός δεν δήλωσε τα χρήματα, όπως υποχρεούται, το Τελωνείο δέσμευσε προσωρινά τα χρήματα για περαιτέρω έρευνα από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων. 

118.000 δολάρια στις βαλίτσες

Εξάλλου, ελεγκτές του Τελωνείου στο Ελ. Βενιζέλος προχώρησαν, με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ρευστών διαθεσίμων, Bart, σε έλεγχο Έλληνα επιβάτη πτήσης από Ντουμπάι προς Αθήνα. 

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε κρυμμένα στις αποσκευές του 118.000 δολάρια Η.Π.Α. (96.725,31 ευρώ).

Η δέσμευση έγινε για περαιτέρω έρευνα περί της νόμιμης προέλευσης των ρευστών διαθεσίμων, επειδή υπήρχαν ενδείξεις για νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες, όπως αναφέρεται στο in.gr