Το μικρότερο αγόρι τού κόσμου γεννήθηκε στο Τόκιο!

to-mikrotero-agori-toy-kosmou-gennithike-sto-tokio

Το Keio University στο Τόκιο ανακοίνωσε ότι ένα μωρό με βάρος γέννησης 268 γραμμάρια έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού το βάρος αυξήθηκε σε 3.238 γραμμάρια, καθιστώντας έτσι το μικρότερο αγόρι στον κόσμο πού πηγαίνει στο σπίτι του υγιέστατο.

Ο πρώην κάτοχος ρεκόρ γεννήθηκε με βάρος 274 γραμμάρια στη Γερμανία το 2009, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, επικαλούμενο το μητρώο του Πανεπιστημίου της Αϊόβα για τα μικρότερα μωρά στον κόσμο. Το μικρότερο κορίτσι γεννήθηκε με βάρος 252 γραμμάρια, επίσης στη Γερμανία, το 2015.

Υπήρξαν 23 μωρά παγκοσμίως, που γεννήθηκαν πρόωρα και ζύγιζαν κάτω από 300 γραμμάρια και επιβίωσαν, εκ των οποίων μόνο τέσσερα ήταν αγόρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tiniest Babies Registry.

Το αγόρι από το Τόκιο γεννήθηκε μέσω τμήματος C έκτακτης ανάγκης τον Αύγουστο, καθώς το βάρος του δεν αυξήθηκε σε 24 εβδομάδες κύησης και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ζωή του κινδύνευε, δήλωσε το πανεπιστήμιο.

Το μωρό ήταν τόσο μικρό στη γέννηση πού μπορούσε να χωρέσει σε ένα χέρι. Ωστόσο, αφού οι γιατροί το υποστηρίξανε σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, στο νοσοκομείο διαχειρίζοντας την αναπνοή και τη διατροφή του, μεγάλωσε σταθερά και ήταν σε θέση να θηλάσει.

Έφυγε από το νοσοκομείο, δύο μήνες μετά την αρχική ημερομηνία λήξης.

Το ποσοστό επιβίωσης των παιδιών που γεννήθηκαν και ζυγίζουν λιγότερο από 1.000 γραμμάρια είναι περίπου το 90% στην Ιαπωνία, αλλά τα βρέφη κάτω των 300 γραμμαρίων, ιδιαίτερα στα αγόρια, είναι χαμηλά.

“Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι τα μωρά μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι σθεναρά ακόμα κι αν γεννιούνται μικρά”, δήλωσε ο καθηγητής Δρ Takeshi Arimitsu.