Το πείραμα με το ρύζι του Dr Masaru Emoto

to-peirama-me-to-ryzi-tou-dr-masaru-emoto
«Το νερό έχει μνήμη και μεταφέρει τις σκέψεις μας και τις προσευχές. Όπως, εσύ ο ίδιος, αποτελείσαι από νερό, οι προσευχές σου θα μεταφερθούν στον υπόλοιπο κόσμο, οπουδήποτε και να είσαι.»

Το νερό, σύμφωνα με το Dr Masaru Emoto, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που «επικοινωνεί κι αισθάνεται»

Ο Dr Masaru Emoto (1943-2014) είναι ένας Ιάπωνας επιστήμονας που μελέτησε το νερό και τα «μυστήρια» του για πολλά χρόνια και κατέληξε στο συμπέρασμα πως, όχι μόνο  αντανακλά το περιβάλλον του ως υλικό, αλλά και τη συνείδηση του όντος από το οποίο περιβάλλεται.

Το πείραμα με το ρύζι

Χρησιμοποιώντας μαγειρεμένο ρύζι, ο Dr Emoto, γέμισε τρία βάζα με αυτό και πρόσθεσε νερό. Στο πρώτο τοποθέτησε την ταμπέλα «Ευχαριστώ!», στο δεύτερο «Είσαι ηλίθιος!» και το τρίτο το άφησε χωρίς ταμπέλα. Κάθε μέρα, για ένα μήνα, μιλούσε στο κάθε βάζο, επαναλαμβάνοντας ό,τι ήταν γραμμένο στην ταμπέλα, ενώ το τρίτο βάζο το άφησε όπως ήταν χωρίς να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Το ρύζι με την ταμπέλα «ευχαριστώ!» άρχισε να εκπέμπει ένα δυνατό όμορφα άρωμα, το ρύζι που ήταν στο βάζο με το «είσαι ηλίθιος», έγινε μαύρο, ενώ το ρύζι που ήταν στο ουδέτερο βάζο άρχισε να σαπίζει αποκτώντας ένα πρασινο-μπλέ χρώμα, όπως αυτό της μούχλας. Κατά την άποψη του Emoto το τρίτο βάζο ήταν το χειρότερο, γιατί η αδιαφορία και η αμέλεια είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να προκαλέσουμε στο νερό, το ρύζι και κατά συνέπεια στον ίδιο μας τον εαυτό.