Κακόγουστο αστείο στο μετρό της Μόσχας!

kakogousto-asteio-sto-metro-tis-mosxas
Ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών αντιμετωπίζει ένας νεαρός στη Μόσχα επειδή προκαλεί πανικό στο μετρό της Μόσχας. 

Ο νεαρός άνδρας με μαύρη φόρμα και μάσκα προσώπου περπάτησε κατά μήκος του αυτοκινήτου του μετρό σε μια από τις πιο πολυσύχναστες γραμμές και ξαφνικά κατέρρευσε στο πάτωμα και άρχισε να τινάζεται με σπασμούς ταυτόχρονα. Αρκετοί άντρες έσπευσαν να βοηθήσουν, αλλά όλοι έφυγαν γρήγορα, φωνάζοντας «Κοροναϊός! Κορωνοϊός!”

Η εκδήλωση είχε ισχυρή επίδραση σε άλλους επιβάτες, οι οποίοι άρχισαν να πανικοβάλλονται και να τρέχουν προς τις εξόδους δίχως να έχουν συναίσθηση του τι συμβαίνει. 

Όλη η σκηνή αποδεικνύεται στην κάμερα όπου και αποδείχτηκε σκηνοθετημένη φάρσα  από τον blogger Karomat Dzhaborov και τους φίλους του.

Το υλικό που ανεβάστηκε στο διαδίκτυο πριν από μια εβδομάδα το είδαν πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας. Η επιβολή του νόμου ανέφερε ότι οι φάρσες είχαν προκαλέσει σκόπιμα πανικό στο μετρό και τους υποπτεύονταν επίσης για χουλιγκανισμό , ιδιαίτερα σοβαρό αδίκημα με μέγιστη ποινή πέντε ετών φυλάκιση και μεγάλα πρόστιμα.

Αφού έμαθε για τις κατηγορίες εναντίον του, ο Ντζαμπόροφ παραδόθηκε στην Εισαγγελία.

Ο δικηγόρος του blogger είπε ότι ο πελάτης του δεν περίμενε ότι το κλιπ θα οδηγούσε σε τόσο σκληρές συνέπειες. Ισχυρίστηκε ότι οι προθέσεις του Ντζαμπόροφ ήταν καλές όταν απλά έκανε έκανε τη φάρσα του… «Ο στόχος ήταν να προσελκύσει την προσοχή του κοινού στην έλλειψη μάσκας προσώπου. στο πρόβλημα του κοροναϊού και στην ανάγκη των ανθρώπων να προστατευθούν με μάσκες », εξήγησε.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν τώρα τα κίνητρα του Ντζαμπόροφ, καθώς το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του για 30 ημέρες, εν αναμονή της έρευνας.

Δύο από τους συνεργάτες του συνελήφθησαν από την αστυνομία την ίδια μέρα και τέθηκαν υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Υπολογιστές και smartphones με αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση κατασχέθηκαν από τα σπίτια τους και η υπόθεση ακόμη ερευνάται για περισσότερες λεπτομέρειες.