Ψαρονέφρι Ντελικάτο!

psaronefri-delikato

Γλυκές μου και γλυκοί μου! Σας καλωσορίζω στο καλοκαιρινό μας τεύχος «σερβίροντας» κάτι εξαίσιο.. κάτι ιδιαίτερο…κάτι συναρπαστικό που θα σας ξετρελάνει! Τι είναι αυτό; Ψαρονέφρι, εξαιρετικής γεύσεως παρακαλώ!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομματάκια μεριδούλες (χρυσό μου σου έχω εξηγήσει ότι οι μπουκίτσες πάντα είναι πιο δελεαστικές από τις τεράστιες φιλετάρες που σου πασάρουν να φας μονομιάς παλεύοντας με μαχαίρια και πιρούνια!)… μπουκίτσες λοιπόν και ο χασάπης παρακαλώ να κάνει την δουλειά του, δε θέλω γκριμάτσες!

  • Λευκό ή κόκκινο κρασάκι (μισό ποτήρι) – το άλλο μισό, θα το πιεις εσύ αγάπη μου γλυκιά για να μερακλώσεις στην κουζινάρα σου και να ζωγραφίσεις πάλι…άκου με που σου λέω..!
  •  Μουστάρδα (γλυκομελένια κίτρινη φιλενάδα μου σε λατρεύω, πόσο καιρό έχω να στο πω..)
  •  Σκορδάκι (καλά η κυρά Μάρω χτες όλη μέρα πρέπει να έτρωγε σκόρδα – πιστεύω δεν έκανε τίποτα άλλο.. στον 5ο μένει αλλά μέχρι εδώ κάτω βρωμοκόπαγε η σκορδίλα! Άσε που κάποια στιγμή, αποφάσισε να κατεβάσει τα σκουπίδια και φυσικά τι είχε μέσα στα σκουπίδια; Μισοσκισμένες σκελίδες! Ρε πού%% μου, βρωμάνε και τα σκουπίδια τώρα!
  •  Κρομμυδάκια.. ξερά και φλογερά συναρπαστικά κρεμμύδια που δίνουν τόνο και γεύση πάντα και παντού.
  • Μπαχάρια! Πιπέρι, πάπρικα, κάρυ, κύμινο, αλάτι και ρίγανη (όλη η τρελοπαρέα μαζεμένη…μη διστάσεις για κανένα – όλα μαζί, όλα τέλεια!)
  •  Καλαματιανό χρυσάφι – ελαιόλαδο!

Εκτέλεση:
Αρχικά λοιπόν ρίχνεις το λαδάκι στο κατσαρολικό σου το μεσαίο να ψιλοκάψει (μη βάλεις χύτρα αγάπη μου γλυκιά, γιατί σε βλέπω να παραγγέλνεις σουβλάκια) να γεμίσει ο πάτος και ίσα ίσα λίγο πιο πάνω…αφού έχεις λιώσει τα κρεμμυδόσκορδα στο νευρικό κακιασμένο σου μπλεντεράκι, γκρεμίζεις μέσα τις ψιλοκομμένες μπουκίτσες και με μια ξύλινη κουτάλα από αυτές που κυνηγάς τον Μάκη όταν κάνει μλκίες, ξεκινάς να το τσιγαρίσεις ανακατεύοντάς τα…ρίχνεις τα μπαχάρια και κυρίως την μουστάρδα… (μη την λυπάσαι – δώσε πόνο) έπειτα το αφήνεις για 5 λεπτάκια και στη συνέχεια προσθέτεις την κρασάρα τη μερακλού να γίνει χαμός! Συμπληρώνεις να πέσουν όλα τα μπαχάρια που έχουν κόψει νουμεράκι στο ντουλάπι της κουζίνας και απλά αναμένεις την αμαρτία..
Φτιάξε και ένα ρυζάκι, εκτός και αν ψήνεσαι για τηγανητή πατατούλα φρέσκια ροδαλή και τσουπωτή σαν εσένα, τότε βάλε τηγανάκι και ξεκίνα το καμάκι!
Το ψαρονέφρι σου το βάζεις στο 5 ‘ – μεγάλη προσοχή να σιγοβράσει για μισή ωρίτσα και είσαι κομπλέ!
Καλή όρεξη!