Τα παιδιά αποχωρούν καθημερινά εκτάκτως με εξανθήματα από την υπερβολική γύρη και τις κάμπιες

Στο απροχώρητο έχει φτάσει τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση με την γύρη και τις κάμπιες στον προαύλιο χώρο του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Μάκρης, στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Το σχολικό κτίριο βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις εκπαιδευτικών και γονέων προς τον Δήμο με σκοπό τον καθαρισμό, το κλάδεμα και τα δέοντα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δυστυχώς μέχρι και σήμερα παιδιά και εκπαιδευτικοί υποφέρουν καθημερινά καθώς κοκκινίζουν σε ολόκληρο το σώμα τους και σε συνδυασμό με έντονο κνησμό, το αποτέλεσμα είναι να μη κυλάει ομαλά το μάθημα και να ανυπομονούν για το σχόλασμα.

«Εφιαλτική» χαρακτηρίζουν οι γονείς την τελευταία εβδομάδα, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι  οι οποίοι καταφθάνουν στον χώρο ώστε να παραλάβουν τα παιδιά τους τα οποία αποχωρούν εκτάκτως από την σχολική μονάδα λόγω του ότι απαιτείται άμεσα φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή έγινε κάποια προσπάθεια από τον Δήμο χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα και έτσι οι γονείς σήμερα αναμφίβολα αγανακτισμένοι απαιτούν άμεση λύση στο πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί η δήλωση μητέρας ενός μαθητή που βρίσκεται στο προνήπιο, η οποία ανέφερε: «Δεν γίνεται τόσες μέρες να χορηγούμε αντισταμινικά. Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση το συντομότερο δυνατόν»

Άνοιξη και κάμπιες

 

Όπως αναφέρει η σημερινή ενημέρωση των εκπαιδευτικών:

«Σας ενημερώνουμε πως αύριο από τις 08:30 το πρωί έχουμε κλείσει  ραντεβού με την υπηρεσία του δήμου για να κλαδέψουν τις φωλιές των καμπιών στα δέντρα και να κόψουν τα χόρτα στο περιβάλλοντα χώρο του  σχολείου. Το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό αλλά λόγω των δεδομένων  συνθηκών τα παράθυρα θα παραμείνουν κλειστά και τα παιδιά δεν θα προαυλιστούν.»

 

Ο «άλλοτε παράδεισος» πνίγεται από τη γύρη και τις κάμπιες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η δήλωση εκπαιδευτικού στην οποία αναφέρεται:

«Δεν γίνεται να παρατάμε ένα σχολείο ”στη μοίρα του” ανάμεσα στα πεύκα και λόγω της γύρης αλλά και λόγω ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Περιμέναμε την άνοιξη να βγούμε στο προαύλιο και πλέον είναι αμέτρητες οι μέρες που τα παιδιά δεν βγήκαν διάλειμμα λόγω της κατάστασης. »