Ευαγγελία Μουμούρη: Aνεπίτρεπτες συμπεριφορές υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους

Στο κίνημα Μetoo και τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο, αναφέρθηκε η Ευαγγελία Μουμούρη, κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε , στο περιοδικό Τύπος TV.

Ανεπίτρεπτες συμπεριφορές υπάρχουν και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους

«Θεωρώ πως είναι ανεπίτρεπτο να μεταφέρουμε τις φοβίες μας σε έναν νέο άνθρωπο με όνειρα και φιλοδοξίες. Μόνο χαρά νιώθω που ο χώρος μου είναι από τους πρώτους που κατάφεραν να ξεκινήσουν ένα ξεκαθάρισμα συμπεριφορών και ακυρώσεων προσωπικοτήτων.

Τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν σε όλους του επαγγελματικούς χώρους. Δεν έχουμε την πρωτοκαθεδρία! Στον ιατρικό χώρο, στο δικαστικό σώμα, στο σούπερ μάρκετ, στα τηλεοπτικά κανάλια, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν επαγγελματίες που βάλλονται και που ποτέ δεν θα καταφέρουν να μιλήσουν. Γνωρίζετε πως στα πανεπιστήμια υπάρχουν κορίτσια που εκβιάζονται από καθηγητές για να υπογράψουν το διδακτορικό τους;», σημείωσε η κ. Μουμούρη.

Να γίνει παράδειγμα

«Όλα αυτά σας τα λέω για να στηρίξω την απόλυτη θέση μου. Ο χώρος μας είναι ένας μαγικός χώρος. Παίρνουμε μια γραμμένη σελίδα και δημιουργούμε χαρακτήρες, συναισθήματα. Δημιουργούμε ζωή. Ανάμεσα μας υπάρχουν γενναίοι άνθρωποι που όρθωσαν το ανάστημα τους και είπαν στο άδικο, «φτάνει. Ως εδώ». Είναι ένας ζηλευτός χώρος και ελπίζω να γίνει παράδειγμα σε όλους», τόνισε.