Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την «Ημέρα της Ευρώπης» στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Μαΐου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου η εκδήλωση-συζήτηση για την «Ημέρα της Ευρώπης» κατόπιν πρωτοβουλίας του 2ου Λυκείου Νέας Μάκρης που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Μαραθώνος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας τονίζοντας την σημασία της ημέρας, ενώ για την Ειρήνη και την Ενότητα στην Ευρώπη μίλησαν οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής κκ Γιώργος Βλάχος και Χρήστος Σπίρτζης, οι Ευρωβουλευτές κκ Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης (μέσω τηλεδιάσκεψης), Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (μέσω μηνύματος που απέστειλε), οι πολιτευτές κκ Βάσω Κόλλια, Λάζαρος Καραούλης, Κώστας Σμέρος και η Υποδιευθύντρια του 2ου Λυκείου Νέας Μάκρης κα. Ελένη Ριζοπούλου.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σπύρος Λιβαθινος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ζουμπουρλής, η Πρόεδρος του ΤΟ Σύριζα κα. Πόπη Ζαράγκα – Κοροβέση κ.α.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που πρωτοπορούν, προβληματίζονται με γόνιμο τρόπο και δείχνουν το δρόμο με όραμα και αισιοδοξία, καθώς και σε όλους τους συντελεστές.