ΕΚΑΒ: Έξυπνα φανάρια στην Αττική θα δίνουν προτεραιότητα στα ασθενοφόρα

Πιλοτικό σύστημα προτεραιοποίησης στα φανάρια για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης θα θέσει σε λειτουργία η Περιφέρεια Αττικής από το φθινόπωρο,

Αρχικά θα λειτουργήσει στον Πειραιά  για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μεταφέρουν ασθενείς στο Τζάνειο Νοσοκομείο, με προοπτική να επεκταθεί στις λεωφόρους Κηφισίας και Κατεχάκη για τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής.

Το σύστημα αποτελείται από πομπούς και δέκτες, μέσω των οποίων οι φωτεινοί σηματοδότες θα λαμβάνουν σήμα από τα ασθενοφόρα και θα δημιουργούν «πράσινο κύμα» διαρκείας 7 δευτερολέπτων.

«Φιλοδοξούμε πολύ γρήγορα να εφαρμοστεί για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη καινοτομία, που η εφαρμογή της θα είναι σε πολλές περιπτώσεις καταλυτική για την αίσια έκβαση στα έκτακτα περιστατικά υγείας» δήλωσε ο ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλη.

«Ως περιφερειάρχης Αττικής αλλά και ως πρόεδρος του ΙΣΑ χαίρομαι που μπορούμε να συμβάλλουμε και με αυτό τον τρόπο στην καλή ανταπόκριση του συστήματος υγείας προς όφελος όλων των πολιτών μας» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ