Ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Σοπέν

Αφήγηση και μουσική συναντιούνται κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην παράσταση-συναυλία “Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν”. Η Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας (“Teatr Wielki – Polish National Opera”) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της Patrick Fοurnillier, Γάλλου μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας και με σολίστ την διεθνούς φήμης πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου θα ερμηνεύσουν το πλέον εμβληματικό και διάσημο Πρώτο Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Μι ελάσσονα, που έγραψε σε ηλικία 20 χρόνων εμπνευσμένος από τον ερωτά του για την νεαρή Κωνστάνσια ο Σοπέν και το πρωτόπαιξε  σαν αποχαιρετιστήριο στο Θέατρο της Όπερας της Βαρσοβίας, καθώς και την διάσημη Chopiniana, που ενσωματώνει τις πιο αγαπημένες  χορευτικές μελωδίες του συνθέτη.

Ο Σοπέν 1910 – 1849 υπήρξε ο μεγαλύτερος Πολωνός συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες όλων των εποχών και θα τον ενσαρκώσει στη σκηνή του Ηρωδείου ο Δημήτρης Λάλος. Ο γνωστός ηθοποιός θα ερμηνεύσει αυθεντικά κείμενα και επιστολές  του Σοπέν, στην εισαγωγή και μεταξύ των μερών του μουσικού έργου και “θα μας εισαγάγει στις σκέψεις και τα συναισθήματα του τόσο ευαίσθητου και  ευθραύστου καλλιτέχνη, θα μας μεταφέρει στο 1830 -1849 στην εποχή που συνέθεσε τα έργα του”. Τα κείμενα είναι από τα αρχεία του συνθέτη στην Βαρσοβία σε επεξεργασία από την Τατιάνα Παπαγεωργίου. Η μουσική του Σοπέν απαιτεί από τους εκτελεστές υψηλό βαθμό τεχνικής κατάρτισης και η Ελληνίδα βιρτουόζος του πιάνου είναι άξια καθώς έχει μελετήσει συστηματικά τις πήγες τα τελευταία χρόνια και, με την ιδιότητα της μουσικολόγου. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου Πολωνού συνθέτη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και από τα έσοδα θα δοθεί δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνευμόνων “Η ΣΚΥΤΑΛΗ”, πρόεδρος του οποίου είναι η κα Ιωάννα Λεβαντή που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους Έλληνες που μεταμοσχεύθηκαν με καρδιά και από τις μακροβιότερες μεταμοσχευμένες γυναίκες στην Ελλάδα. Προπώληση από το viva.gr. Τιμές εισιτήριων € 20, 22, 25, 30, 52, 62, 80 100 και €18 φοιτ.