Παραλία: Η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη – Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στο Αιγαίο

Σε ένα νησί που φημίζεται για τις υπέροχες και καθαρές παραλίες του, υπάρχει και μία που έχει γίνει διάσημη για την επικινδυνότητά της. Ταξιδεύουμε στο νησί της Μήλου, όπου θα ρίξουμε μια ματιά στην παραλία Τσιγκράδο, με το πιο επικίνδυνο κατέβασμα στο Αιγαίο.

Η συγκεκριμένη παραλία αν και προσβάσιμη μέχρι ενός σημείου με το αυτοκίνητο, ωστόσο στη συνέχεια κρύβει μία έκπληξη στους επισκέπτες της. Για να φτάσουν στην αμμουδιά της πρέπει να κατέβουν από μια ξύλινη σκάλα, περνώντας μέσα από ένα στενό άνοιγμα βράχων. Παράλληλα, η σκάλα κρέμεται μόνο με ένα σχοινί.

Πινακίδα σε 3 διαφορετικές γλώσσες

Ένας πραγματικά περιπετειώδης τρόπος που έχει αποτρέψει αρκετούς από το να επιχειρήσουν το κατέβασμα στο Τσιγκράδο. Στην κορυφή της μάλιστα στέκει αγέρωχη μια πινακίδα που γράφει πως «η κάθοδος προς την παραλία γίνεται με δική σας ευθύνη» σε τρεις διαφορετικές γλώσσες.

Όσοι καταφέρουν να φτάσουν όμως κάτω και να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά της έχουν να το λένε. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που επιλέγουν να επισκεφτούν την πανέμορφη αυτή παραλία της Μήλου μέσω θαλάσσης κι έτσι αποφεύγουν το επικίνδυνο κατέβασμα.