Θεσσαλονίκη: Σάλος με τις τελετές εξορκισμών στην πλατεία της πόλης

Σάλος έχει προκληθεί με τις τελετές εξορκισμών στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο καλοκαίρι.

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan, Δημήτρης Παναπακίδης, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τα σόου εξορκισμών που έχει στήσει στην πλατεία Αριστοτέλους η αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών».

Πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές.

Ο Δημήτρης Παναπακίδης, υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan, υποστήριξε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ ευχάριστο και  ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως οι νέοι.

Μάλιστα υποστήριξε για το περιστατικό πως «ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή».

Στο γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν σε δημόσιο χώρο και στην πλατεία ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων εξήγησε ότι ο πάτερ αποφάσισε δεδομένου όλου αυτού του κλίματος, του ευχάριστου να το κάνει σε δημόσιο χώρο και να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού

Ο Μιχάλης Κούπκας, αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, ανέφερε για το περιστατικό των εξορκισμών: «Το περιστατικό έγινε παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπήρξε αδειοδότηση ούτε για τον χώρο ούτε για την τοποθέτηση καθισμάτων ούτε για την χρήση ρεύματος».

Απευθυνόμενος προς τον υπεύθυνο εκδηλώσεων ο κ. Κούπκας τον ρώτησε πού βρήκε το ρεύμα για την εκδήλωση που οργάνωσαν. Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων εξήγησε πως το ρεύμα που χρησιμοποιήθηκε, προερχόταν από γεννήτρια που προμηθεύτηκε ο ίδιος ο πάτερ.

Ο Μιχάλης Κούπκας υποστήριξε ότι ενημερώθηκαν για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού είχε συμβεί και εξήγησε ότι οι δημόσιοι χώροι δεν μπορούν να καταστούν χώροι λατρείας.

Η κα Βαρελά, δικηγόρος ανέφερε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν επιτρέπεται λατρεία κάποια άγνωστης θρησκείας, η οποία προσβάλλει την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

in.gr