Allou Fun Park: Σε σοβαρή κατάσταση δύο τραυματίες – Η ανακοίνωση της εταιρίας για το ατύχημα

Ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας, ενώ μία 20χρονη έχει διασωληνωθεί προληπτικά στη ΜΕΘ με κακώσεις στον θώρακα. Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθη ένας υπεύθυνος των εγκαταστάσεων.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο από τα τέσσερα νεαρά άτομα που τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (6/9) στο “Allou! Fun Park“, κατά τη διάρκεια ατυχήματος που σημειώθηκε σε τρενάκι του γνωστού λούνα παρκ της Αθήνας.

Οι ηλικίες των τεσσάρων είναι 24, 25 ετών και δύο 20χρονοι. Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας, ενώ μία 20χρονη έχει διασωληνωθεί προληπτικά στη ΜΕΘ με κακώσεις στον θώρακα. Ένας άλλος τραυματίας νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ ο τέταρτος υπέστη θλάση.

Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθη ένας υπεύθυνος των εγκαταστάσεων.

Σε έκτακτη ανακοίνωσή της που εξέδωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του λούνα παρκ, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του».

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν  την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Allou Fan Park – Η ανακοίνωση για το ατύχημα με τους 4 τραυματίες:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας. 

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του. 

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν  την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος. 

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.  

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.  

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.»

Allou Fan Park: Το χρονικό του ατυχήματος

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 23.30 το βράδυ της Τρίτης (6/9) όταν το τρενάκι νερού που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του λούνα παρκ για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους δεν έκοψε την ταχύτητά του, με αποτέλεσμα οι τέσσερις νεαροί επιβαίνοντες σε ένα βαγόνι να εκτοξευτούν και να πέσουν πάνω σε θάμνους.

Το εν λόγω τρενάκι κινείται πάνω σε ράγες, οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 15μέτρα. Σε ένα σημείο του παιχνιδιού το τρενάκι πέφτει απότομα πάνω στο νερό όπου και φρενάρει.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν υπάρχει ζώνη ασφαλείας καθώς θεωρείται ένα από τα πιο ακίνδυνα στον χώρο του Allou Fun Park.