Σεπόλια: Στη φυλακή οι παιδοβιαστές

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της ανήλικης στα Σεπόλια, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες καθώς υπάρχει εμπλοκή της μητέρας της 12χρονης, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία.

Μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, ο Ηλίας Μίχος και ο Γιάννης Σοφιανίδης κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Τι είπαν στην απολογία τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου.

Ωστόσο, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δεύτερος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Μάλιστα, την αμοιβή υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους δυο δεν αποδέχεται την φρικιαστική πράξη του βιασμού που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, αναφέρει το in.gr

Χωρίς δικηγόρο

Νωρίτερα, κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη.

Συγκεκριμένα δύο δικηγόροι από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που κλήθηκαν από την ανακρίτρια να αναλάβουν υπερασπιστικά καθήκοντα, αρνήθηκαν να το πράξουν με τρόπο κατηγορηματικό, ενώ την ίδια στάση τήρησε και τρίτος δικηγόρος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά.

Για το λόγο αυτό, η λύση που προκρίθηκε, καθώς σήμερα λήγει η πενθήμερη προθεσμία απολογίας, είναι την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων να αναλάβει για τυπικούς και μόνο λόγους ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του συνηγόρου υπεράσπισης σήμερα το πρωί κατά τη μεταγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.