Πήρε την κατάσταση στα χέρια του: Βγάζει τα δόντια του μόνος του γιατί δε βρίσκει ραντεβού με οδοντίατρο

Ένας άνδρας στη Βρετανία δεν είναι καταφέρει να κλείσει ραντεβού στον οδοντίατρο εδώ και τουλάχιστον… μια δεκαετία με αποτέλεσμα να βγάζει τα δόντια του μόνος του.

Ο David Sergeant από το Leeds είπε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα κι έτσι αναγκάστηκε να μπει στη λίστα αναμονής του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η αναμονή, όμως, είναι τόσο μεγάλη που εδώ και μια δεκαετία δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ραντεβού.

«Δεν μπορώ να βρω οδοντίατρο του ΕΣΥ, εδώ και δέκα ή δεκαπέντε  χρόνια» είπε και περιέγραψε την ιεροτελεστία που ακολουθεί για να αφαιρέσει τα δόντια του.

«Περιμένω μέχρι να χαλαρώσει το δόντι και μετά το βγάζω μόνος μου. Έχω χρησιμοποιήσει πένσες στο παρελθόν,  αλλά τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ μόνο τα δάχτυλά μου. Πίνω μερικές μπύρες, παίρνω ιβουπροφαίνη και το βγάζω. Το επόμενο πρωί υπάρχει λίγο αίμα».

Στην επιφάνεια τα προβλήματα στο Σύστημα Υγείας

Η περίπτωση του David Sergeant έκανε τον γύρο των ΜΜΕ στη Βρετανία, φέρνοντας στο προσκήνιο την κατάσταση που επικρατεί στο οδοντιατρικό τμήμα του ΕΣΥ, το οποίο σύμφωνα με τη Mail Online έχει αποδεκατιστεί μετά την έναρξη πανδημίας, με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μοναδική περίπτωση ασθενή στη Βρετανία που αναγκάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, καθώς το 2016 είχε γραφτεί ότι ένας άνδρας είχε χειρουργήσει τον εαυτό του λόγω της αναμονής, αναφέρει το in.gr