Έρευνα: Μητέρες καταγγέλλουν τους πατεράδες των παιδιών τους για κακοποίηση – Γνωστή ψυχολόγος στο επίκεντρο των ερευνών

Στα άκρα φαίνεται πως φτάνουν ορισμένες γυναίκες προκειμένου να λάβουν την πλήρη επιμέλεια των παιδιών τους μετά από ένα διαζύγιο.

Οι γυναίκες καταγγέλλουν ψευδώς τους πατεράδες για ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

Αναζητούν το κύκλωμα

Τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις πατεράδων έχουν προσφύγει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθεί ενδεχόμενο κύκλωμα χορήγησης γνωματεύσεων από παιδοψυχολόγους που επιβεβαιώνουν την κακοποίηση των παιδιών τους, με δράστες τους ίδιους.

Συγκεκριμένα, φέρεται πως μητέρες ύστερα από το διαζύγιο και προκειμένου να λάβουν την πλήρη επιμέλεια των παιδιών τους καταγγέλλουν τους πρώην συζύγους τους για κακοποίηση των παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των Αρχών βρίσκεται γνωστή ψυχολόγος, η οποία πέρα της χορήγησης γνωματεύσεων έχει εμφανιστεί και ως μάρτυρας σε δίκη.

«Εκδικητικά» περιστατικά μετά από ένα διαζύγιο

Η δικηγόρος, Χριστίνα Φλώρου μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σημείωσε πως τέτοιου είδους «εκδικητικά» περιστατικά μετά από ένα διαζύγιο δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο, όμως «τώρα τελευταία το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής μάστιγας».

Η ίδια ανέφερε πως έχει βρεθεί στην ίδια δικαστική αίθουσα με την εν λόγω ψυχολόγο και εξήγησε πως επειδή δεν είναι παιδοψυχίατρος, η γνωμάτευσή της δεν έχει την απαιτούμενη βαρύτητα.

«Το θέμα είναι τι κάνει το δικαστικό σύστημα ώστε αυτές οι υποθέσεις να διερευνηθούν άμεσα από τους αρμόδιους. Αυτή τη στιγμή έχουν υποπέσει στη δική μου αντίληψη τουλάχιστον είκοσι υποθέσεις» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

«Μην πέφτουν στην παγίδα οι γονείς, οι μαμάδες ή οι πατεράδες να νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανήσουν το παιδί προκειμένου να κρατήσουν μακριά τον άλλο γονιό. Είναι εγκληματικό αυτό» τόνισε η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη.

Και συμπλήρωσε: «Πάνε να καταστρέψουν τον μπαμπά και καταστρέφουν το ίδιο τους το παιδί».

Επισήμανε πως είναι αναγκαίο πλέον το επάγγελμα του παιδοψυχολόγου να «κλείσει». «Να γίνεται μία ουσιαστική αξιολόγηση ποιοι έχουν τη δικαιοδοσία να βάζουν αυτές τις υπογραφές» προσέθεσε.

Ολοκληρώνοντας, η δικηγόρος τόνισε και τη βαρύτητα της στάσης των συναδέρφων της όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες υποθέσεις. «Όταν ένας γονέας έρχεται σε μία τέτοια κατάσταση να μην του δίνουμε τέτοιες οπτικές και λύσεις» κατέληξε.

IN.GR