Κραυγή απόγνωσης από την Άδα Σταματάτου»: «Βρείτε λύση. Είναι και δικά σας παιδιά. Είναι Έλληνες πολίτες»

Η Άδα Σταματάτου είναι η μητέρα ενός εκπληκτικού αγοριού, του Γιάννη ο οποίος είναι αυτιστικός και από τότε που γεννήθηκε δίνει μαζί με την μητέρα του έναν σκληρό αγώνα με κύριο στόχο να ενταχθεί στην κοινωνία με αξιοπρέπεια, έχοντας μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Δυστυχώς, σε έναν τόπο που όπως φαίνεται, μονάχα δυσκολίες τους δημιουργεί. Διαβάστε παρακάτω, την πρόσφατη ανάρτηση της ηρωίδας μητέρας:
«Σκέφτηκα πολύ αν θα το γράψω το κείμενο αυτό.
Αλλά κουράστηκα.
Κουράστηκα να λαμβάνω μηνύματα από απεγνωσμένους γονείς αυτιστικών που τα παιδιά τους ή τα ενήλικα παιδιά τους χρειάζονται επείγουσες επεμβάσεις και δεν τους δέχονται πουθενά γιατί δεν συνεργάζονται κατά τη διάρκεια της εισαγωγής τους στο νοσοκομείο.
Κουράστηκα να λαμβάνω μηνύματα από γονείς που μου γράφουν ότι ιατροί σε δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν μια επέμβαση,μια απλή επέμβαση κήλης,σε αυτιστικό συστήνουν αρχικά εισαγγελική στο Δρομοκαΐτειο ώστε να του αλλάξουν αγωγή για να μπει στο χειρουργείο.
Σε αυτιστικούς απολύτως λειτουργικούς αλλά με φοβία στα νοσοκομεία μας προτείνουν εισαγωγή στο Δρομοκαΐτειο!
Κουράστηκα να λαμβάνω μηνύματα από γονείς που ψάχνουν απεγνωσμένα μια λύση.
Πριν από δύο μήνες ο Γιάννης ξεκίνησε να έχει πάρα πολύ αίμα από τον ποπό του κάθε τρεις εβδομάδες περίπου.
Μίλησα με τον γιατρό του και τον παρακολουθούσαμε για να δούμε τι συμβαίνει.Είχε αιμορροΐδες;Είχε την τρέλα που τον πιάνει να κάνει κακά οπωσδήποτε και σφίγγεται;
Τον παρακολουθούσα με αγωνία.
Προσευχόμουν να μην ξαναδώ αίμα στη λεκάνη και να το ξεχάσω σαν περιστατικό.Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χρειαστεί να πάμε σε νοσοκομείο.Με έπιανε τρόμος.
Ώσπου πριν 6 μέρες είχε συνεχόμενο αίμα για 3 μέρες και πήρα την απόφαση για κολονοσκόπηση.
Πήγαμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο γιατί μπορούμε οικονομικά να το υποστηρίξουμε.
Η αντιμετώπιση προς τον ενήλικα αυτιστικό Γιάννη ήταν εξαιρετική.
Οι νοσηλευτές μας υποδέχτηκαν με τρομερή υπομονή και τρυφερότητα προς τον Γιάννη.Με άφησαν μαζί του έως να κοιμηθεί από την νάρκωση και με πήγαν δίπλα του πάλι όταν ξύπνησε.
Όλα άψογα.
Έχουμε προσπαθήσει και εγώ και άλλοι μαζί μου και η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μαζί μας έχει προσπαθήσει,πριν ένα χρόνο να μας δωθεί μια πτέρυγα στο Σισμανόγλειο όπου θα υποδέχεται μόνο αυτιστικούς.
Που οι γιατροί θα είναι έτοιμοι να κάνουν εισαγωγή σε αυτιστικό άνθρωπο.
Που οι γιατροί θα περιμένουν μόνο αυτιστικούς και δεν θα είναι γιατροί που εξαντλημένοι από βάρδια,τους σκάει και το περιστατικό με τον αυτιστικό που δεν συνεργάζεται.
Γιατροί μόνο για εμάς με τα βασικά,ακτινολογικό,παθολογικό,καρδιολογικό,ορθοπαιδικό.
Κουράστηκα να περιμένω λύση.
Θέλω αυτό που έζησα με τον Γιάννη να το έχουν/έχουμε όλοι.
Βρείτε λύση.Είναι και δικά σας παιδιά.Είναι Έλληνες πολίτες.
Βρείτε λύση.»
Στη σελίδα τους, στο Facebook «Η ζωή μου με τον Γιάννη», μπορείτε να βρείτε πολλές σχετικές πληροφορίες.