Η Yokaba Greece στη Νέα Μάκρη!

Μία νέα επιχείρηση στη Νέα Μάκρη αποτελεί την έκπληξη της αγοράς. Η Yokaba Greece η εταιρεία σέβεται το περιβάλλον και σας υπόσχεται υψηλού επιπέδου περιποίηση με αγνά υλικά που δεν επιβαρύνουν τον πλανήτη αλλά αντιθέτως βοηθούν στο να αποκτήσουμε όλοι ανεξεραίτως, μία νέα φιλοσοφία ζωής.

Η Yocaba έφτασε  και όλα δείχνουν ότι έχει τη δυνατότητα να μεταβάλει τα μέχρι τώρα δεδομένα, χαρίζοντάς σε κάθε γυναίκα αυτό που πραγματικά της αξίζει!

Στο τεύχος SoWhat?  που κυκλοφορεί στην Ανατολική Αττική, θα διαβάσετε τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν οι τρεις ιδιοκτήτριες Mάγδα, Ντάρια και Μαγδαληνή και εξηγούν αναλυτικά το όραμα της Yokaba αλλά και το μυστικό της επιτυχίας τους!

«Ακολουθήστε τη VEGAN φιλοσοφία μαζί μας και χαθείτε στα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα ομορφιάς τα οποία προέρχονται από την Πολωνία. Πρωτοποριακή σειρά προϊόντων, σεβόμενη το περιβάλλον,
ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην “πράσινη” βιομηχανία ομορφιάς.

Μάθετε για την επαναστατική φόρμουλα των καλλυντικών για styling νυχιών, περιποίησης σώματος χεριών, ποδιών, και μπείτε στην ομάδα των ικανοποιημένων πελατών.
Σας παρέχουμε μια ολοκληρωμένη σειρά δερματολογικά ελεγμένων προϊόντων VEGAN με υψηλή περιεκτικότητα σε συστατικά φυσικής προέλευσης, γιατί η υγεία σας και η οικολογία είναι τα πιο σημαντικά για εμάς. Πιστεύουμε ότι χάρη στις ενέργειές μας θα δώσουμε προσοχή στα προβληματα του
περιβάλλοντός μας και θα δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο μαζί σας.»

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα;
Μάγδα: Τα χρόνια δουλειάς, η συσσωρευμένη εμπειρία και πάνω από όλα η ακρόαση των αναγκών των πελατών μας επέτρεψαν να ανακαλύψουμε τι πραγματικά αναζητούν στην αγορά. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να βρούμε ένα brand όπως το YOKABA για να το φέρουμε στην ελληνική αγορά – μια πλήρως πολωνική μάρκα καλλυντικών, βασισμένη σε VEGAN φόρμουλες, για επαγγελματικό styling νυχιών, περιποίηση χεριών, ποδιών και σώματος.

Γιατί κάποια γυναίκα της σύγχρονης εποχής που ζούμε, θα επιλέξει την yokaba;
Ντάρια: Τα φυσικά καλλυντικά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην τόσο δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά των καλλυντικών. Και όπως φαίνεται δικαίως καθώς φροντίζουν και περιποιούνται αποτελεσματικά την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα προωθούν και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Τα συστατικά τους έχουν εξαιρετική θεραπευτική δράση, δεν δημιουργούν παρενέργειες και δρουν αρμονικά με τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα τις ενισχύουν.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό λοιπόν ο καταναλωτής να είναι ενήμερος των συστατικών που εμπεριέχουν τα προϊόντα που χρησιμοποιεί.
Γι’ αυτό λοιπόν και έχει αρχίσει να αποφεύγει τα συμβατικά καλλυντικά – τα οποία περιέχουν χημικά συστατικά – και να αναζητά πιο φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Ποιες οι βασικές αρχές της εταιρείας αναφορικά με τη σύσταση των υλικών;
Μαγδαληνή: Πρώτα από όλα, η Yokaba εστίασε στις συνταγές. Κατά την ανάπτυξή τους, επέλεξαν προσεκτικά τις πρώτες ύλες για να παρέχουν στους πελάτες μας την υψηλότερη ποιότητα.
Τα καλλυντικά Yokaba βασίζονται σε υψηλή περιεκτικότητα σε συστατικά φυσικής προέλευσης. Τα προϊόντα μας είναι 100% vegan, πιστοποιημένα απο Peta Vegan Approved και επομένως – απαλλαγμένα από σκληρότητα προς τα ζώα.
Η προσφορά μας περιλαμβάνει καλλυντικά των οποίων η σύνθεση είναι εμπλουτισμένη με φυσικά έλαια και φυτικά εκχυλίσματα ή βιταμίνες.
Δηλαδή εστιάζουμε σε ηθικές λύσεις, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ποιότητα και η φυσική σύνθεση των προϊόντων μας.

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ποια συμβουλή θα δίνατε στους αναγνώστες μας;
Ντάρια: Η φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι η λήψη μέτρων για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αρνητικών επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον. Ήδη στο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού ενός δεδομένου καλλυντικού, προσπαθούμε να εστιάσουμε στο να το κάνουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για το περιβάλλον.
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πρώτα απ ‘όλα, το καλλυντικό πρέπει να είναι φυσικό και εύκολα αποικοδομήσιμο. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη σύνθεση των προϊόντων μας. Αντί για παράγωγα της πετροχημικής βιομηχανίας (ορυκτέλαια, βαζελίνη), χρησιμοποιούμε φυσικά έλαια και μαλακτικά. Στα scrub αντί για μικροπλαστικά χρησιμοποιούμε ένα φυσικό λειαντικό, όπως ζάχαρη ή σκόνη μίσχου μπαμπού. Στα κλασικά βερνίκια, οι συνθετικοί διαλύτες αντικαθίστανται με ουσίες που λαμβάνονται από παντζάρι και ζαχαροκάλαμο.

Ένα άλλο θέμα είναι η συσκευασία. Φροντίζουμε λοιπόν να είναι όσο το δυνατόν πιο οικολογικές. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πλαστικό, επειδή προκύπτει από την ιδιαιτερότητα ενός συγκεκριμένου προϊόντος, χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα, HDPE, το οποίο είναι 95% ανακυκλώσιμο. Χρησιμοποιούμε επίσης υλικά που έχουν ήδη ανακυκλωθεί. Οι αποστολές γίνονται σε συσκευασία από χαρτόνι, χωρίς συνθετικά πληρωτικά. Γεμίζουμε τον κενό χώρο στις συσκευασίες με οικολογικό χαρτόνι δικής μας παραγωγής.

Υπάρχει κάποια προσφορά αυτή την περίοδο;
Μαγδαληνή: Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε προσφορές σε όλα μας τα προϊόντα και υπηρεσίες . Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο έχουμε ενεργοποιήσει ‘προσφορά γνωριμίας’ δηλαδή -30% για όλα τα Vegan προϊόντα και υπηρεσίες.

Ποιες υπηρεσίες παρέχετε;
Μάγδα: VEGAN υπηρεσίες ονυχοπλαστικής:
– manicure – pedicure – τεχνητά νύχια – αποτρίχωση
– καθαρισμός και σχήμα φρυδιών
Αλλά και το σημαντικότερο μεταπώληση των vegan προϊόντων μας.

Πώς ονειρεύεστε την Yokaba σε 5 χρόνια από τώρα;
Ντάρια: Για εμάς η Yokaba δεν είναι απλά μια μάρκα καλλυντικών, αλλά φιλοσοφία οποία δημιουργήθηκε απο πάθος, εμπειρίες με οικολογική προσέγγιση, και πάνω από όλα – πελάτες και τις ανάγκες τους. Οπότε το σημαντικότερο όνειρο αυτή τη στιγμή, είναι να υπάρξει όλο και περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα, που θα ακολουθήσουν τη φιλοσοφία μαζί μας
Και οι ιδέες είναι πολλές, λοιπόν ελπίζω να τις υλοποιήσουμε διαδοχικά. Τους επόμενους μήνες, θα επεκτείνουμε την προσφορά με νέα προϊόντα και αυτές οι δραστηριότητες βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Αυτή τη στιγμή, θέλουμε να εστιάσουμε στο χτίσιμο της θέσης μας ως ηγέτης στην ελληνική αγορά, στον τομέα των vegan προϊόντων για επαγγελματικό styling νυχιών.

Αλλεργίες;
Μάγδα: Σχεδόν κάθε χημική ένωση με την οποία ερχόμαστε σε επαφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Αυτό είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα. Αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί τόσο μετά την πρώτη χρήση του καλλυντικού όσο και μετά τη μακροχρόνια χρήση του.
Η σύσταση των κλασσικών και ημιμονιμων βερνικιών είναι σε μεγάλο βαθμό αυστηρά καθορισμένη. Ωστόσο, προσπαθούμε να κρατάμε τα συστατικά με υψηλή ερεθιστική ικανότητα όσο το δυνατόν χαμηλότερα στις φόρμουλες μας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των προϊόντων μας. Κάθε ένα από αυτά υποβάλλεται σε δερματολογικές εξετάσεις, περιοριστικές δοκιμές και απαιτήσεις ελέγχου. Για άτομα που παλεύουν με διάφορους τύπους αλλεργιών στα βερνίκια νυχιών, προσφέρουμε μια σειρά από κλασικά βερνίκια Pure, βασισμένα σε 80% σε συστατικά φυσικής προέλευσης και μια σειρά από απαλά ημιμόνιμα βερνίκια Gentle.

Υπάρχει κάποιο προϊόν, που αγαπάτε λίγο περισσότερο;
Μαγδαληνή: Η Yokaba είναι ένα καινούργιο brand στην ελληνική αγορά, γι’αυτό και αντιμετωπίζουμε το κάθε προϊόν που αναπτύσσουμε προσεκτικά ως δικό μας ‘παιδί’. Είμαστε περήφανες για κάθε ένα από αυτά και την υψηλή ποιότητα τους. Ελπίζουμε να υπάρχουν όλο και περισσότεροι ικανοποιημένοι πελάτες από μήνα σε μήνα.