«Το πιο λαμπρό αστέρι» στο Πρωτοσέλιδο που κυκλοφορεί στην Ανατολική Αττική

Της Αναστασίας Γαβριελάτου

«Έρχονται ξανά τα Χριστούγεννα και όπως κάθε χρόνο οι πλατείες φορούν τα καλά τους και οι περισσότεροι δρόμοι στολίζονται, χαρίζοντας στους περαστικούς ένα «εορταστικό και φωτεινό μήνυμα» δημιουργώντας ταυτόχρονα ανάμεικτες σκέψεις και συναισθήματα, όπως η νοσταλγία, η χαρά, η συγκίνηση.

Αλήθεια, ποιος θα πίστευε ότι για αρκετούς πλέον η αντίδραση στο αντίκρισμα ενός στολισμένου δέντρου ή ενός δρόμου, θα ήταν ο προβληματισμός για την ενεργειακή κρίση και τις σχετικές περικοπές κατανάλωσης, που όλοι συζητούν; Ποιος θα σκεφτόταν πριν από λίγα χρόνια, να μην υπερφορτώσει με λαμπιόνια το σπίτι του, για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά και για να μη φτάσει ο λογαριασμός «στο πιο λαμπρό αστέρι»;

Τελικά, η ιστορία θα δώσει την απάντηση! Δεν ξέρω αν εσείς χαίρεστε ή προβληματίζεστε όταν βλέπετε λαμπερό στολισμό και φώτα στις κεντρικές πόλεις, αλλά ακόμη και αν προβληματίζεστε… φαίνεται να πρόκειται για μία γλυκιά ενοχή που μάλλον θα χωρέσει θέλοντας και μη και εκείνη στο ήδη υπερφορτωμένο συρτάρι των αναμνήσεων και της τυχόν μελαγχολίας σας.

Το βέβαιο είναι ότι το λαμπρό αστέρι βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων. Φωτίζει και δίνει ελπίδα στον συνάνθρωπο, καθημερινά.

«Τα φώτα» γίνονται σκοτάδι. Το blackout της υπομονής πλησιάζει και τώρα πια οι άστεγοι κρυφογελούν.»

Η Αναστασία Γαβριελάτου είναι διευθύντρια του περιοδικού SoWhat? και της ιστοσελίδας SoWhat.gr

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ”Πρωτοσέλιδο”

Η Αναστασία Γαβριελάτου <br> γράφει για το <br> Φως των Χριστουγέννων