Ελένη Ράντου: «Δώστε στους νέους την αξιοπρέπεια που στερήθηκε η δική μας γενιά»

Για την απόφασή της να μην απεργήσει στην πρόσφατη κινητοποίηση των ηθοποιών, ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για τα πτυχία των καλλιτεχνών, μίλησε η Ελένη Ράντου.

Η δημοφιλής ηθοποιός τοποθετήθηκε μέσα από τα social media, υπογραμμίζοντας τους λόγους που την οδήγησαν να πραγματοποιήσει κανονικά τις παραστάσεις στο θέατρο Διάνα –σε αντίθεση με την απόφαση του ΣΕΗ.

«Ας μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση, μετρώντας ποσοστά επιτυχίας, το αίτημα για ένα πτυχίο αντάξιο των σπουδών, είναι τόσο δίκαιο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» ανέφερε η ηθοποιός.

Η Ελένη Ράντου συμπλήρωσε πως «οι διαφωνίες πάνω στον τρόπο που διεκδικείται αυτό το δίκαιο, δεν μειώνουν την υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να δώσει μια λύση αξιοπρέπειας σε τόσα νεανικά όνειρα. Ο στόχος παραμένει αυτός».

«Δώστε μια λύση σε ένα γόρδιο δεσμό χρόνων που κάνει τη σπουδή, κάτι σαν μεταξύ μας μυστικό, που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Δώστε στους νέους ανθρώπους την αξιοπρέπεια που στερήθηκε η δική μας γενιά», πρόσθεσε η δημοφιλής ηθοποιός.

«Το ερώτημα για το αν το κλείσιμο των θεάτρων είναι μοχλός πίεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, ή αν πυροβολούμε τα πόδια μας μ’ αυτό τον τρόπο, είναι μία άλλη κουβέντα, για άλλη στιγμή» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μπορεί να μην συμμετείχε στην 48ωρη απεργία του ΣΕΗ, ωστόσο παραχώρησε τον χώρο του θεάτρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Δείτε την ανάρτηση της Ελένης Ράντου