Αυτές είναι οι κόκκινες μπότες που έχουν κάνει όλο τον πλανήτη να… απορεί

Αλήθεια, πού ξεκινάει και πού τελειώνει η δημιουργικότητα στη μόδα; Τι θεωρείται πρωτοπόρο, τι όμορφο και τι.. μια τεράστια βλακεία;

Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που μας έρχονται στο μυαλό βλέποντας τις κόκκινες μπότες, που έχουν ξετρελάνει το Tik Tok.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ζευγάρι παπουτσιών που έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις με το σχόλια να είναι είτε πολύ καλά, είτε… ΠΟΛΥ κακά.

 

Γιατί μιλούν όλοι για αυτές τις κόκκινες μπότες;

Πρόκειται για τις μεγάλες κόκκινες μπότες. Τώρα, γιατί ο κόσμος της μόδας έχει φετίχ με τα δάχτυλα των ποδιών, είναι μια άλλη ιστορία.

Οι συγκεκριμένες μπότες παρουσιάστηκαν από την καλλιτεχνική κολεκτίβα MSCHF με έδρα τη Νέα Υόρκη, την ίδια ομάδα που είναι υπεύθυνη για τα σατανιστικά sneakers του Lil Nas X και τα πανάκριβα Birkinstocks.

Οι συγκεκριμένες μπότες από καουτσούκ μοιάζουν με αυτές που φορούσε ο Astro Boy, χαρακτήρας σε manga.

«Μπότες κινουμένων σχεδίων για έναν δροσερό τρισδιάστατο κόσμο» αναφέρει στο δελτίο Τύπου η MSCHF. «Αν κλωτσήσετε κάποιον με αυτές τις μπότες, θα κάνουν BOING!

Τα παπούτσια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν προς πώληση στις 16 Φεβρουαρίου για 350 δολάρια, έχουν -όπως είναι φυσικό- τραβήξει την προσοχή του διαδικτύου.

Στο TikTok, ένα βίντεο με το styling για τις συγκεκριμένες μπότες έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια προβολές και πάνω από μισό εκατομμύριο likes μέσα σε 24 ώρες.

Τα πρώτα προβλήματα

Βέβαια… οι εν λόγω μπότες έχουν ήδη ξεκινήσει να αντιμετωπίζουν τα πρώτα προβλήματά τους, πριν καλά καλά κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Όπως φαίνεται σε ένα ξεκαρδιστικό viral βίντεο που κυκλοφορεί, ένας άνδρας να προσπαθεί απεγνωσμένα να αφαιρέσει ένα ζευγάρι από από τις εν λόγω μπότες στο Bowery Showroom της Νέας Υόρκης.

Όμως, όπως φαίνεται, έχει… κολλήσει μέσα σε αυτές.

Στο βίντεο, το βλέπουμε ξαπλωμένο ανάσκελα στο πάτωμα, κρατώντας το πόδι του, καθώς ένας από τους φίλους του τον κορόιδευε που είχε κολλήσει.