ΗΠΑ: Εκατοντάδες γοργόνες σε συνέδριο «θαλάσσιας μαγείας»

Ερασιτέχνες ή «επαγγελματίες γοργόνες», επιδεικνύουν τα ταλέντα τους στις δημόσιες πισίνες ή σε ιδιωτικές εκδηλώσεις και συναγωνίζονται σε περίτεχνες πιρουέτες και φαντασμαγορικά κοστούμια.

Με τις στιλπνές, ψαρίσιες ουρές τους να αστραποβολούν, εκατοντάδες γυναίκες και άνδρες κατέκλυσαν αυτό το Σαββατοκύριακο τις πισίνες στο Μανασίς της Βιρτζίνιας, κοντά στην Ουάσιγκτον, συμμετέχοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια… γοργόνων στον κόσμο.

Στο «Συνέδριο Θαλάσσιας Μαγείας» συρρέουν κάθε χρόνο πολλοί Αμερικανοί, λάτρεις των φανταστικών πλασμάτων του βυθού. Ερασιτέχνες ή «επαγγελματίες γοργόνες», επιδεικνύουν τα ταλέντα τους στις δημόσιες πισίνες ή σε ιδιωτικές εκδηλώσεις και συναγωνίζονται σε περίτεχνες πιρουέτες και φαντασμαγορικά κοστούμια.

Εκτός από βουτιές στο νερό και το βραδινό γκαλά, το συνέδριο είναι ταυτόχρονα και μια εμπορική έκθεση, με μαθήματα ασφαλούς κολύμβησης επί πληρωμή, πάγκους όπου πωλούνται διάφορα αξεσουάρ και επαγγελματική φωτογράφιση.

ΗΠΑ: Εκατοντάδες "γοργόνες" συμμετέχουν σε ένα συνέδριο "θαλάσσιας μαγείας"  στη Βιρτζίνια

Κυρίως όμως, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν.

«Όσων ετών και αν είναι κανείς, απ’ όπου κι αν προέρχεται, ό,τι σώμα ή αδυναμία και αν έχει, όλοι μπορούν να γίνουν γοργόνες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί», είπε η 19χρονη Μέρλοτ, φορώντας μια περούκα ταιριαστή με τη μακριά ουρά της.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται έτσι στρογγυλά τραπέζια με θέματα όπως «Η ποικιλομορφία των σειρήνων», «Οι χοντρές γοργόνες σηκώνουν κύμα» ή ακόμη ένα εργαστήριο για το «μακιγιάζ της σειρήνας σε όλες τις αποχρώσεις της λιμνοθάλασσας».

«Μαγεία»

Η Χελένα Μακλίοντ, 33 ετών, πάσχει από τη νόσο Σαρκό-Μαρί-Τουθ, μια νευρομυική πάθηση και «δεν μπορεί να περπατήσει με τα ανθρώπινα πόδια της» αλλά λάμπει από χαρά όταν βρίσκεται μέσα στην πισίνα, με τη μακριά, γαλάζια ουρά της. «Λατρεύω να συμμετέχω στη μαγεία, να κάνω τα παιδιά να χαμογελούν όταν αναφωνούν: «Ω, μια γοργόνα!», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Θέλει επίσης να γίνει το πρότυπο για τους νέους με αναπηρία. «Όταν τα παιδιά που κινούνται με αμαξίδιο με βλέπουν, ενθουσιάζονται», λέει.

Η γοργόνα «Τσόμπο», που δεν έχει πήχεις, εξήγησε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με πολλά σπορ. «Όμως λατρεύω το κολύμπι. Ως γοργόνα, μπορώ να κάνω σπορ και να εκφραστώ», είπε η 27χρονη γυναίκα με τη φούξια περούκα.

inin.gr | ΗΠΑ: Εκατοντάδες "γοργόνες" συμμετέχουν σε ένα συνέδριο  "θαλάσσιας μαγείας" στη Βιρτζίνια

Μια 32χρονη γυναίκα με το προσωνύμιο «Κόραλ Κόι», συμμετέχει κάθε χρόνο στην εκδήλωση. «Είναι το αγαπημένο μου συνέδριο, πού αλλού θα έβρισκα τόση μαγεία;» σχολίασε. «Είναι ένας τρόπος να φροντίσεις τον εαυτό σου με διασκεδαστικό τόπο», συνέχισε η επαγγελματίας γοργόνα. «Όλοι μας χρειαζόμαστε κάτι για να χαλαρώνουμε…»

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ